resim
Hikmet Karaman
Görev:Teknik Direktör
Takım:Adana Demirspor
Yaş:64
Uyruk:Türkiye
  • 404
    bu adam gezmeyi çok seven, durduğu yerde duramayan bir adam olduğu için evliya çelebi değil. ülkenin futbol şartları bu. 4 maçta sıfır çekersen, ispanya futbol tarihine geçen bir teknik adam da olsan 5.haftayı göremiyorsun. hikmet karaman'ın kariyerinde gidip de faydalı olmadığı takım neredeyse yok. aldığı her takımı, almadan önceki haline göre ileri taşımış. 1'de aldıysa 3 yapmış, 3'te başkasına devretmiş. 3'te devrettiği ankaragücü iki sene sonra 1 olmuş, tekrar çağırmışlar, tekrar gitmiş, gene düzlüğe çıkarmış, gene bırakmak zorunda kalmış, gene çağırmışsın gene gitmiş.

    ülkenin şartları bu. istersen kulüp tarihi'nin en efsanevi ismi ol, statta 5 bin kişinin olmadığı bir rizespor maçında 5 yersen gidiyorsun. dur diyenin olmuyor. hatta gidişine sevinenler oluyor.

    hikmet karaman alman olsa ve orda bu işi yapsa bugün dünyanın en özel teknik adamlarındandı. hazal çağlar galatasaray ailesine girdi, aykut kocaman fenerbahçe'de oynadı diye fenerbahçe teknik adamlığı gördü, trabzonspor'a yıllardır bir sürü ıvır zıvır isim gelip gidiyor ama hikmet hocam halen hakettiği yerde değil. bu ülkenin en büyük ayıplarından birisi de bu.

    -hikmet karaman ne yapmış soruları geliyor.. hikmet karaman ne yapmış:

    *rize ve antalya ile iki ikinci lig şampiyonluğu yaşamış.
    *kayseri'yi 17 maç sonunda 11 puandayken almış, ligde tutmuş.
    *kocaelispor'u 15 maç sonunda 4 puandan alıp, orda da ligde kalarak büyük bir iş becermiş.
    *yakın geçmişte manisa'da yaptıklarını hepimiz biliyoruz. 5'te 0'la hakan kutlu'dan aldığı takımla destan yazmış.
    *3 kez ankaragücü'nün yardımına koşmuş, 3'ünde de ipten almış. halen taraftar kendisine tapıyor.
    *2 kupa şampiyonluğu var.
    *antep'te neler yaptıkları ortada.
    *geçen sene bursaspor'a geldikten sonra lig sıralaması yap, orda da belki lider.
    *ve her şeyden önemlisi yukarıda da bahsettiğim gibi aldığı her takımı, almadan önceki haline kıyasla ileri taşımış. onca kulüp değiştirdi ama geriye götürdüğü takım sayısı 0 değilse 1'dir. her takıma faydası dokunmuş. hep iyi futbol oynatmaya çalışmış. büyükleri madara ettiği onca maç olmuş, yeniliklerden geri kalmamış, kendisini geliştirmiş..

    3 büyüklerden herhangi birinde futbol oynamış bir hikmet karaman olarak şunların yarısını yapsa 3 büyüklerin başına şimdiye kadar 50 kere gelmiş miydi? amına bile koymuştu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın