• 54
    6+0+4 engeliyle karşılaşacağımız ilk müsabakadır. 4 ağustos 2013 arsenal galatasaray karşılaşmasından önce hazırlık maçları performansını göz önüne alarak dany chedjou ikilisinin kesilip yerlerine semih gökhan ikilisinin oturtulacağını düşünüyordum ama o maçtaki semih chedjou ikilisinin performansının ardından chedjou'nun kesilme ihtimalinin olmadığını düşünmekteyim. göbeğimiz belli ; semih chedjou.

    dany'nin dışında kesik yemesi kesin olan diğer isim elmander. 2011-2012 sezonunda kendisini galatasaray taraftarlarına hayran bıraktıran elmander artık yok ve dönmeside zor gözüküyor. olası bir sol bek yahut sol veya sağ açık yabancı transferinde de takımdan ayrılmak zorunda kalacaktır.

    tribünde maçı izleyecek diğer 2 yabancı futbolcu için 3 aday var ; amrabat, riera, eboue.

    amrabat'ın oynayıp oynamaması durumu düzen değişikliğine neden olacaktır. oynadığı takdirde 4-2-3-1 dizilişiyle sahaya çıkmamız beklenir. bu da hamit veya burak yılmaz'ın kesilmesi demek. amrabat'ı oynatmak için burak yılmaz'ı kesmek olur mu? bence olmaz. fakat hamit'in keslip kesilemeyeceği konusuna yorum yapmak istemem. ne kadar sevsemde hamit çok kötü bir durumda ama yine de hamit bu bir kalemde silip atılacak bir oyuncu değil. kendisinin yerli alternatiflerinin olması da bir şansımız. engin var emre çolak var. amrabat'dan daha makul seçenekler olarak gözüküyor bunlar.

    riera'nın yerine oynayabilecek yerli oyuncu : hakan balta.
    eboue'nin yerine oynayabilecek yerli oyuncu : sabri sarıoğlu.

    bu iki yerli oyuncu arasında bir tercih yapmak gerekirse kesinlikle sabri'yi seçerim. hakan balta'yı benim çakal bir oyuncu olarak gördüğüm kuyt karşısında izlemek istemiyorum. muslera'dan dönen topta hakan balta'nın kontrolünde bir kuyt golü kesinlikle yeriz benden söylemesi. riera'nın oynaması lazım. eboue'nin yerine sabri oynasa hücumda fark olur ama savunma konusunda pek sıkıntı oluşacağını düşünmüyorum.

    muslera
    eboue chedjou semih balta
    engin melo selçuk
    sneijder
    drogba burak

    şeklinde çıksak pek fena olmaz. semih riera arasından kaçacak toplara dikkat bu arada.

    fenerbahçe'de ne yapıp edip emenike'yi oynatacaktır. bir yabancıyı kesip yedek kulübesinde oturtacaktır. onlar için de muhteml bir 11 vereyim;

    mert
    topuz bekir alves hasan
    alper topal baroni
    kuyt webo sow

    emre sakatlığı, volkan cezası meireles ise de hem sakatlığı hem de cezası sebebiyle oynayamayacaklarını hatırlatayım. verdiğim mehtemel 11'de kadlec girip hasan ali çıkabilir bu durumda da webo çıkar caner girer.

    edit: sabri cezalıymış uyaran arkadaşlara teşekkürler. hakan balta oynayacak o zaman mecbur :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın