• 265
    bu transfer dönemindelinas kleiza, nemanja bjelica, luka zoric veizzet türkyılmaz gibi kaliteli uzunları kadrosuna katmış olan basketbol takımı. bu transferlerle geçen sene yaşadıkları "pota altı savunma" sıkıntısını çözmüş gibi duruyorlar. çünkü ellerindeki rotasyonzoric-oğuz-ilkan / kleiza-bjelica-izzet. yani düşünün takımın 5 ve 6. uzunları ilkan ve izzet ki ikisi dedraft 2012'de seçilmişlerdi*. ancak fenerbahçe ülker bu transferlerin altında kalmak istemiyorsa, yani en azından final 4 oynamak istiyorsa yıldızı çakacakları bölge 1 numara.

    geçen sene bu bölgeye aldıkları bo mccaleb, obradovic'in sisteminde anca 2 numarada iş yapabilir ki o zaman da boyu ve savunması sıkıntı olacak ama sanıyorum bu riski alacaklar. bu doğrultuda yola çıktıkları milos teodosic hedefi gayet makuldü ve transfer olduğu iddiaları ortaya atıldığı gün gayet final 4 biletini almış bir takımdılar gözümde. ancak cska cephesinden gelen açıklamalar bu transfere izin verilmeyeceği yönünde.

    şimdi fenerbahçe'nin 1 numara ihtiyacı var mı? evet. peki nasıl bir 1 numara? ilk önce skorerden ziyade oyun kurucu olması gerek. çünkü takımda skorer oyuncular bulunuyor. fbü'nün ihtiyaç duyduğu şey topu onlaradoğru setlerle buluşturabilecek bir kısa. bundan sonra savunması da olması gerek. çünkü obradovic'in takımına gelecek. yani. ve en sonuncusu: ceza şutu sokabilmeli. çünkü tandeminde oynayacağı oyuncu muhtemelen bo mccaleb olacak ve onun da şutunu beş aşağı on yukarı hepimiz biliyoruz.

    bunların ışığında yapmaları gereken transfer; nick calathes gibi duruyor. ama calathes'in yerine omar cook'a giderlerse çok büyük komplikasyonlarla baş başa kalabilirler ki onu da o zaman blogumda ve burada yazarım

    iyi geceler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın