resim
Emmanuel Eboué
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sağ Bek
Yaş:41
Boy:1.78
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2033
    kesinlikle yetersiz bir bek. ancak yüksek tekniği her kusurunu gizliyor adamın.

    öncelikle korkunç defansif hatalar yapıyor. ıskaladığı, kendini yere attığı yada sıçramaya tenezzül etmediği için yedirdiği gollerden bahsetmiyorum. baya baya defansif olarak çok zayıf bir bek eboue. azcık süratli bir açık oyuncusu eğer hamit'in ya da semih'in desteği olmasa bire birde kendisini rahatlıkla perişan eder. mesela bizim aydın tek kaldığı her pozisyonda eboue'yi hayattan bezdirir. sezon içerisinde azıcık tutunabildiyse yatsın kalksın hamit'e dua etsin. neredeyse hakan balta kadar rahat çalım yiyor çünkü. pozisyon alması iyi ancak kademesiz kaldığında takımı yakabilecek kadar rahat oyundan düşürüyor hücum oyuncuları eboue'yi.

    ofansif anlamda da top kullanışı, pas trafiğine katkısı ve tekniği gerçekten çok güçlü adamın. buna ek olarak her zaman göstermese de dripling yeteneği de var. bir bek için önemli özellikler bunlar. ama malesef kendisi kadar ofansif bir bekin, sezonu oynadığı 45 maçta 5 asist istatistiği ile tamamlamaması lazım. ortalama 9 maçta sadece 1 defa asist yapmış demektir bu. kimi bekler ofansif etkinliği ile defansif zaaflarını örter. ancak eboue bu konuda defansif anlamda güçlü üst düzey bir bek bir bek için yeterli katkıyı yapsa da, malesef defansif olarak zayıf bir bek olduğundan benim nazarımda sınıfta kalıyor. totalde tüm bu işleri riera'nın sol bek pozisyonunda kendisinden daha iyi yaptığını düşünüyorum.

    açıkcası takımda yabancı kontenjanı olsa dahi bence 30 yaşına geldiği de göz önünde bulundurularak talibi varsa elden çıkarılmalabilir. elden çıkarılmalı derken tabi ki mevkisi kendisi giderse bir takviye isteyecektir. dany'nin sağ bek oynayabildiğini biliyoruz, ancak 4 merkez orta sahalı oyun sistemimizde beklerimizin ofansif olması ve oyunu sürekli verdikleri hücum desteği ile genişletmeleri şart. mevcut takım kadromuzda da eboue'den başka bu işi üstlenebilecek bir adam yok. ne dany, ne hamit, ne de sabri bu işi eboue kadar iyi yapabilir. dolayısıyla daha iyi bir alternatif aranmalı ve bulunabiliyorsa ki bu oyuncu da muhtemelen yabancı olacaktır, eboue'nin takım içindeki geleceği sorgulanmalı. sorgulanmalı diyorum çünkü adamda öyle bir potansiyel var ve zamanında ingiltere'de bunu da göstermiş ki, iyi form tuttuğu taktirde tüm sezon elit bekler kadar katkı sağlayabilir takıma. yani siker misin, sabaha mı bırakırsın hesabı bir adam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın