resim
Dany Achille Nounkeu Tchounkeu
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 1308
    seviyorum la seni dani. harbiden cok seviyorum hem de. 2013-2014 sezonunda seni ilk 11'de goremeyecegim her mac da uzulecegim. beni ne kadar uzeceginin kararini da yine ve sadece sen vereceksin.

    duz stoper kavramindan cok ote bir futbolcu. defans oyuncusundan beklenmeyecek bir cok ozelligi barindiriyor. arkadaslar tamam karar hatalari yapiyor ama bu adam 2009 senesinde fransa amator kumesinde mucadele ediyordu. 3 senedir profesyonel futbol oynuyor bence ve nereden nereye geldigine bir bakin. nasil bir heyecan yasadigini ben tezahur edemiyorum. edebilen varsa buyursun aciklasin. tabii ki hatalar yapacak boyle bir oyuncu, en onemlisi de karar hatalari yapacak. onemli olan bence su. bu hatalari mental mi yoksa kabiliyet noktasinda mi eksikleri var. hepsinden ote de kendisine olan guveni. yaptigi hatalari malesef mac icinde verdigi anlik yanlis kararlar sonrasinda yapiyor; kendisine cok guveniyor ve asli gorevini gozardi ediyor. asli gorevini unutmadigi surece formasini kendisinden kolay kolay kimse alamaz. cunku biliyorum, fatih hoca'nin istedigi kalibrede, istedigi mentalitede olan bir oyuncu.

    simdi 21 temmuz 2013 galatasaray malaga maci'nda yaptiklari dolayisi ile topa tutulacaktir. normaldir de, eger riski goze aliyorsan elestirilere katlanacaksin. umarim kendisine guvenini kaybetmez ki kaybetmeyecektir cunku o'nu ' yapan en buyuk ozelligi o ve mac icinde yaptigi secimleri daha dikkatli yapar.

    adam risk almayi seviyor, takim arkadaslarinin da bunu gorup yardimci olmasi lazim. 21 temmuz 2013 galatasaray malaga maci'nda attigdigi golde de risk aldi. fakat cikarken hata yapmadi ve haliyle goze batmadi. bu adam defanstan boyle cikislar yaptiginda melo ya da selcuk, dani'nin yarattigi anlik acigi doldurmalilar. hata cunku sadece dani nedeniyle kaynaklanmiyor; dani'nin defansta topu kaptiktan sonra pas verdigi adam topu yanlis kontrol ederse ya da pasini aktaramazsa bizim dani bos yere kosmus ve bos yere yerini bosaltmis oluyor. bu cok da zor bir is degil, bi kisi acigini kapaticak o kadar. inanin bana kontrollu yapilmis ataklardan cok daha faydali olabilecek pozisyonlar yaratir bu adam bize. cunku hicbir takim stoperde oynayan bi adamin boyle ozellikleri oldugunu bilmez. defans bu gibi durumlarda hep bir hallac pamugu gibi atilir, kimse ne yapacagini bilemez hale gelir. bizim takimda da drogba-sneijder ve burak gibi zeki adamlar oldugu surece de biz cok ekmegini yeriz.

    dunya uzerinde dani potansiyelinde bir defans oyuncusuna sahip 5 kulup yoktur. gaziantep kendisini amator kumeden cikip sadece 18 mac sonra transfer edip turkiye'ye getirmeseydi buyuk ihtimalle kendisini hic tanimayacaktik. ve bu adam 4 yil icin 4.4 milyon euro'ya oynuyor. cok buyuk nimet yeminle. cok buyuk.

    dedigim gibi dani kardo, beni ne kadar uzup uzmeyeceginin karari tamamen ve sadece senin elinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın