resim
Eduard Sobol
Takım:R. Strasbourg
Mevki:Sol Bek
Yaş:29
Boy:1.86
Uyruk:Ukrayna
  • 1
    lucescu'nun piyasaya sürmeye başladığı ukraynalı genç sol bek. 1995 doğumlu. henüz 17'sinde metalurg'da formayı kapıp dikkatleri üzerine çekti ve geçen sezon devre arasında shakhtar donetsk'in yolunu tuttu. lucescu geçen sezon ara sıra şans verdi bu yetenekli oyuncuya. 35'ine gelmiş vyacheslav shevchuk'un yerine ismaily düşünülüyordu ama bu ukraynalı genç formayı kaparsa kimse şaşırmasın.

    mayıs ayındau19 kategorisinde milli takımımızın 2-0 kazandığı avrupa şampiyonası eleme maçında ukrayna adına ayakta kalan tek futbolcuydu. son zamanlarda gördüğüm en mükemmel kanat bindirmelerini yapan futbolculardan birisi. uzun boyu (1.86) ve yaşına göre güçlü fiziği ile ikili mücadeleleri kolaylıkla kazanan, hava toplarında etkili, önlibero oynasa şaşmayacak, sol açık oynasa yadırgamayacak bir futbolcu. yeni nesil gareth bale desem abartmış olur muyum bilmem.

    shakhtar donetsk'in 19 temmuz'da kayseri'de kayserisporile oynadığı hazırlık maçında ikinci yarıda şans buldu. ilk golün asistini yaptı, ikinci golün ilk hazırlık pası yine bu genç yetenektendi. özellikle ilk golün asistini yapmadan önceki bindirmesi, sprinter özelliği ile birlikte fevkaledeydi. şunu biliyoruz ki genç yetenekler luçe'den sorulur arkadaş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın