• 107
    --- alıntı ---

    galatasaraylı ab pasaportu sahibi futbolcuların türk statüsünde oynamalarına yönelik başvuruları üzerine tff tahkim kurulu'nun verdiği kararı galatasaray yöneticisi sedat doğan, turkfutbol.com'a değerlendirdi.

    galatasaray'ın tahkim'e yaptığı başvurunun 6+0+4 kararı ile ilgili olmadığını belirten sedat doğan, "bu nedenle tahkim'in bizim geç baivuruda bulunduğumuz yönündeki açıklaması yanlıştır. çünkü biz statü ile ilgili değil, oyuncularımızın 6+0+4 kararından bağımsız olarak türk statüsünde oynaması için bir başvuru yaptık" dedi.

    tahkim kurulu'nun galatasaraylı futbolcuların yaptığı itiraz için "yetkisizlik" kararı verdiğini söyleyen sedat doğan, "tahkim bu kararı alma konusunda yetkisiz olduğunu ifade etti. bundan sonra da bizim için mahkeme süreci başlayacak. asliye hukuk mahkemesi'ne tedbirli başvuruda bulunuyoruz. asliye hukuk mahkemesi'nin bu davada ilk kararının da avrupa birliği ile yapılan açık antlaşma hükümleri gereği tedbir kararını alacağına inanıyoruz. bu şekilde de futbolcularımız türk statüsünde forma giyebilecekler" ifadelerini kullandı.

    asliye hukuk mahkemesi'nden çıkacak nihai kararın da olumsuz olması halinde izlenecek süreci de anlatan doğan, "biz olumsuz bir karar beklemiyoruz. ama bu olasılık gerçekleşirse de yargıtay'a ve daha sonra da anayasa mahkemesi'ne de gideceğiz.tüm iç hukuk kanallarının tükenmesi halinde de avrupa birliği'ne bağlı mahkemelere başvurularımızı da yapacağız" şeklinde konuştu.

    turkfutbol.com özel / osman altunterim

    http://turkfutbol.com/detay.asp?id=16680

    --- alıntı ---

    (bkz: bastır galatasaray)
App Store'dan indirin Google Play'den alın