resim
Maboula Ali Lukunku
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:48
Boy:-
Uyruk:Kongo DC
  • 117
    abartıldığı kadar kötü bir oyuncu değildi. fizik açıdan çok kuvvetliydi. yetenekli bir oyuncu değildi ama faydalı bir oyuncuydu. golleri falan da hep mücadele edilerek atılan gollerdi. lukunku tarzı adam forvet olunca bu kadar eleştiriliyor işte, bir de galatasaray forması giymesinin payı var. genelde iyi transferler yapıyoruz. aşağıda oyuncular sayacağım mesela, beşiktaş falan o kadar berbat oyuncuyu bir sezonda alıyor. lukunku beşiktaş forması giyseydi şimdi inanılmaz anlatırlardı. gidin sorun beşiktaşlılara amaral'ı falan, makalele gibi anlatırlar kesin.

    2 cm zıplayamaz denmiş ama elimde şöyle bir fotoğraf mevcut:

    http://i.imgur.com/ZQV95A1l.jpg

    lukunku gelmeden önce önemli ölçüde gol sıkıntısı yaşıyorduk arif'in formsuzluğu ile beraber. lukunku geldikten sonra 6-7 hafta gol atamadı ama etrafındaki oyuncuları inanılmaz rahatlattı. ümit karan kariyerinin en verimli 2 döneminden birini yaşadı. gençlerbirliği, beşiktaş ve göztepe maçlarını bir kenara ayırırsak her maçta 7-8 tane net pozisyona giren bir takım olduk. lukunku da çok kritik haftalarda 5 gol attı.

    2003-2004 sezonunun başında çocuğunun kalbi delik doğdu, performansı çok düştü, futbola konsantre olamadı.

    lukunku'dan sonra ne rezil futbolcular geldi bize. mesela bir sezon sonra gelen bratu lukunku'dan 82 kat daha kötü bir futbolcuydu. düşman başına gelmesin öyle bir santrfor.

    lukunku aşırı verimli olmadı elbette, ama hep katkı verdi, en azından zarar vermedi.

    bize zarar veren yabancı futbolcuları da kabaca şöyle sıralayabiliriz:

    frank de boer
    gabriel tamas
    florin bratu**
    inamoto
    barusso
    stancu
    zapata
    cris

    marek heinz ve conceiçao da rezil futbolculardı ama üsttekiler hiç futbolcu değiller, o nedenle ayırdım bu ikiliyi.

    bir de çok kötü futbolcu olmasalar da para olarak girenler var, misimovic gibi. sol açık oynayan riera'yı da buraya ekleyebiliriz, sol bek performansı gayet iyi ama.

    ha bir de hem inanılmaz yeteneksiz olup, hem de parası okkalı giren biri var. tarihimizin en yüksek bonservis bedellerinden birini soktu sağ olsun. elbette amrabat'tan söz ediyorum.

    not: futbolcuların sadece galatasaray performansları değerlendirilmiştir. geri kalanı sikimde değil zaten. cris lyon'da iyi adamdı mesela, umrumda değil.

    edit: adamın 2002-2003 sezonunda en az 5-6 tane asisti de var.

    edit 2: 5 tane asisti var, 2-3 tane de boğuştuğu, karambol yarattığı ve sonra gol olan pozisyon var.

    asistleri:

    2 bursa
    1 elazığ
    2 altay

    golleri:

    1 altay
    1 göztepe
    2 adana (1 tane de sayılmayan tertemiz golü var)
    1 ankaragücü

    2003-2004 sezonunda da 2. haftada antep'e atmıştı bir tane. sonra 3-0 yenildiğimiz olympiakos maçında sonradan oyuna girmişti, başka maçını hatırlamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın