• 239
    sağı, solu ayrılmadan siyaset gelsin yıllarca futbolun içine etsin, taraftar grupları siyaset yapmasın... yok "bizim sülale yıllarca bu partiye veriyo", "bunlar iyidir dindar", "bunlar atatürk'ün izinde" deyip oy verdiğimiz partilerin ne bok oldukları 3 temmuz sürecinde çıkmıştır ortaya. 2 tane damgalanmış kağıt parçası için ne hak, ne hukuk, ne de adalet dinleyenler yıllarca tırnak içinde nedenlerle sömürdüler hepimizi, son 2 yılda ise renklere göz diktiler iyice.

    spor-siyaset bu kadar iç içe girmişken taraftara siyaset yapıyor demek, bir siyasi duruşu olduğu için eleştirmek haksızlıktır. tek yumruk'un tarafı bellidir, ultraslan'ın da... galatasaray taraftarından tek bir siyasi görüş şekli beklemek, "apo'nun takımı", "cemaatin takımı", vs. tarzı betimlemeleri haklı çıkarmaya çalışmaktır. önemli olan farklı siyasi görüşlerin o stada girip takım sahaya çıktıktan sonra o kimliklerini bir kenara koyup destek olmasıdır. oradaki 52 bin ve türkiye'deki 25 milyon'un tek ortak özelliği galatasaray dır.

    herkes kendi dinini, kültürünü, siyasi görüşünü, zevklerini kendince yaşamalı, diğerlerinden bir farkı olsa bile ortak nokta olan galatasaray'da buluşmalıdır. galatasaray tribününde ultraslan ve tek yumruk'tan sonra başka görüşlerden* insanlar, başka gruplar altında birleşebilmeli, bunlar engellenmeye çalışılmamalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın