• 237
    futbola siyaset karıştırmakla "suç"lanıyorlar. bunun neresi suç, ben onu anlamadım. birçok örnek verilmiş ama benim vereceğim örnek başka.

    her ülkede siyasetle futbol iç içedir. bizim ülkemizde de futbol bir başkaldırının eseridir. futbol bizim topraklarımıza 1800'lü yılların başında girmiş ama dönemin uleması tarafından caiz bulunmadığı için türkler oynayamamıştır. 100 yıl boyunca azınlıklar oynamış, türkler izlemiştir. türklerin kuruculuğunu üstlendiği ilk futbol kulübü black stockings kapatılıp kurucusu reşat danyal yurtdışına sürülmüştür. buna rağmen futbol meraklıları yılmamış ve ali sami yen önderliğinde politik olarak nispeten daha sakin yıllarda galatasaray'ı kurmuştur. daha sakin yıllarda kurulmuş olmalarına rağmen başta osmanlı bayrağının renkleri olan kırmızı beyazı kulüp rengi belirlemeleri sebebiyle o dönem osmanlı yönetiminin takip ve baskısına maruz kalmışlardır.

    sizin tavsiye ettiğiniz gibi futbola siyaset sokulmasaydı galatasaray ve diğer kulüpler uzun yıllar belki kurulmayacaktı bile. türk'ün futbol olmaya başlaması sizin gibi "aman mümkün olduğunca apolitik olalım." diyen insanlar tarafından değil dönemin baskıcı rejimine başkaldırabilen insanlar tarafından gerçekleştirildi. siyaset-futbol ilişkisini bunları unutmadan irdeleyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın