• 33
    --- alıntı ---

    fenerbahçe ve gaziantepspor arasında 2001 yılında oynanan 4-3′lük maç türk futbol tarihinin unutulmazları arasında yer alır. o dönem gaziantepspor forması giyen erik yakhimovich’in maç hakkında yıllar sonra yaptığı açıklamalar ise yeniden gündem yaratacak cinsten!

    2000-2001 sezonunda gaziantepspor forması giyen şu anda 44 yaşındaki futbol adamı, rus basınına verdiği röportajda türkiye günlerini anlattı. 1997-1998 sezonunda kiralık olarak vanspor’da oynayan, daha sonra da gaziantepspor’a transfer olan erik, “türkiye benim için doğal bir şok oldu. onlar futbola aşık. beni en çok etkileyen ise fenerbahçe stadı oldu. maçtan 1 saat oraya gitmiştik ve taraftarlar meşaleler ile stadı doldurmuştu. sanki şampiyonlar ligi finali gibiydi.” şeklinde konuştu.

    erik, fenerbahçe’nin türkiye’nin real madrid’i olduğunu dile getirirken unutamadığı hikayenin ise 3-0 öne geçmelerine karşın 4-3 kaybettikleri karşılaşma olduğunu itiraf etti:

    “türkiye’de kime sorarsanız ya fenerbahçe ya da galatasaray şampiyon olur der. bu şartlar altında fenerbahçe ile oynuyorduk. onları ilk yarıda avladık ve 3-0 öne geçtik. ancak devre arasında biz ne olduğunu anlamadım… ikinci yarıda bir şekilde gol kaçırıyorduk. devre arasında fenerbahçe’nin başkanı soyunma odasına inmişti ve çok kızgındı. çok farklı şeyler yaşadık. ikinci yarıda da 4-3 yenik duruma düştük. gaziantep’e döndüğümüzde, “evet maçı sattınız” dediler. ben de bu yönde hissetsem de pek ayrıntı bilmiyorum.”

    neler olmuştu! 2001…

    söz konusu maçta fenerbahçe ilk yarıyı hakan bayraktar, erhan albayrak ve hasan özer’in golleri ile 3-0 geride kapatmış ancak ikinci yarıda haim revivo, uche ve rapaic (2) ile skoru 4-3 yaparak 3 puanı almıştı.

    erik yakhimovich de karşılaşmaya ilk 11′de başlamış ve 9* dakika sahada kalmıştı.

    o sezon fenerbahçe şampiyonluk ipini göğüslerken gaziantepspor sezonu 3. sırada tamamlamıştı.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın