• 1
    türk dil kurumuna göre anlamı "barış için ilk adımı atmak"tır. bizim için anlamı ise aramızdaki bazı bukelamunların ve spordaki rakiplerimizin hep bizden bekledikleri eylemdir.

    - canaydın zamanında olimpiyatta oynamak zorunda kalmadan önce inönüde oynamak isteriz. fikret orman sırf kabul etmemek için aşırı fahiş fiyat çeker. olimpiyatta eşşek gibi oynarız. cl'den eleniriz belki de bu yüzden. şimdi beşiktaşın stada ihtiyacı olur ve bizden zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    - her fener derbisinden önce maç kadıköydeyse şerefli basın, şerefli fener yönetimi ve şerefli 12 numara org veya gfb ortamı germek için her şeyi yaparlar. maç esnasında her türlü pislik yapılır. ne bir ceza verilir ne de gündeme gelir yapılanlar. ama maç bizim sahamızdaysa zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    - her sene basketbolda fenerle play-off'larda oynarken hakemler kupayı fenere verir veya maçı kaybetmemiz için ellerinden geleni yaparlar ama bizden zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    - hürriyet, fanatik, ntvspor, sporx, radyospor, milliyet, vatan gibi arsız galatasaray düşmanı basın kurumları sürekli bizi karıştırmaya çalışır. sürekli yalan haber yaparlar. konu fener olunca 3 maymunu oynarlar. ama bizden zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    - ülkedeki takımların yarısı şike yapar. birilerinin hakkını çalarlar. yakalanınca ortalığı yangın yerine çevirirler. biz adalet yerini bulsun diyince herkes üstümüze gelir. ama bizden zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    - cemal nalga olayında fenerbahçe resmi sitesinden takipçisi olacağız diye 10000 puntoyla başlık atar. ama bizden zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    - beşiktaş taraftarı ali sami yen stadında ali sami yene küfür eder, zalad gelsin sizi kurtarsın diye bağırır, şikeyi bu ülkeye siz getirdiniz der. ama bizden zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    - kulüp olarak maddi sıkıntı yaşadığımız dönemlerde beşiktaş taraftarı sürekli dalga geçer. dilenci derler, çulsuz derler. allah'ın adaleti 3-5 sene sonra devir tersine döner. ama bizden zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    - uefa kupasını alırız kanırta kanırta. tesadüf olur, önemsiz bir kupa olur. kendileri yarı finale çıkar. birden kupa çok önemli olur. geçmişte o kadar laf ederler. ama bizden zeytin dalını uzatmamız beklenir.

    bunun gibi daha onlarca örnek sayabilirim.

    sadece şunu söyleyeyim. evet hepinize bir dal uzatacağım, ama zeytinin değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın