• 11
    80 dogumlu ve o dönemin sonuna yeti$mi$ bir yazar olarak benim galatasarayli olmami dogrudan etkileyen ba$arilarla dolu yillar olmu$tur. 14 yil sonra gelen $ampiyonluk, tarihi monaco maçi ve prekazi nin füzesi ve tabii ki 3-0 in rövan$inda bize turu getiren ve mucize olarak adlandirilan neuchatel xamax maçi.

    ayriyeten bu 2 maçin 90 dakika vhs görüntüleri elimde mevcuttur. bu maçlarla büyüdüm ben. çizgi filmden biktigim zamanlarda babamin vhs kaset e çektigi bu maçlari izlerdim. bir de rapid wien ile oynanan kupa galipleri kupasi maçlari olacakti bir yerlerde ama bulamiyorum.

    velhasil kelam, 80ler, 90lar güzel yillardi bunlar. aziz yildirim o yillarda bizim yurde$en karahasanin çiragiydi. yurde$en abi çok anasinin gözü idi. o yillarda futbolcu falan kaçirtirdi, ezeli rakipler kapmasin diye. ke$ke zamani geri çevirebilsek, futbol hali sahalarda degil de, mahalle aralarinda oynansa, iddialar parasina degil de, kutu kolasina olsa..

    satirlarima son verecektim ki sürekli aklima bir $eyler geliyor. örnegin bizim rambo yusuf un, hayro nun fenerlileri tokatlamalari. az mi çekti fenerli ismail bu ikisinden.

    hey yavrum sonra uğur tütünekerler, muhammet altıntaşlar* erdal keserler. oo, hoooo, oo, say say, anlat, anlat bitmez beya.

    herkes 87 de ki prekezinin frikigini hatirlar ama o maçta bir gol daha vardir, o da mami'nin topugu ile attigi ve $ampiyonlugu getiren gol.

    he bir de göbekli futbolcular kategorisinden metin yıldız vardi. kaza falan yapmi$, futbol hayati bitmi$ti, yazik olmu$tu. dinamo gibi adam di vesselam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın