• 6779
    ülkenin içinde bulunduğu siyasi gerilimin ciddi şekilde yansıdığı sözlük.

    ben bu sözlükte yazan arkadaşlardan tek bir kişiyi bile şahsen tanımıyorum. ama her biri ile bir bağım var, hem de çok güçlü bir bağ: galatasaray. biz bu takımın sevdalilariyiz ve bizi buraya toplayan sari kırmızı aşktan başka birşey değil.

    defalarca stadta maç izlediğim oldu. hiç tanımadığım, hayatımda daha önce görmediğim ve daha sonra da hiç göremeyeceğini bildiğim insanlara sarılıp gollerin sevincini paylaştım. ne ben o kişilerin hayat görüşünü biliyordum ne de onlar benim. ama bizi kardeş gibi yapan üzerimizdeki forma, içimizde taşıdığımız ruhtu. kim bilir belki de o insanlardan biri su an sözlükte yazıyor.

    öncelikle davanın direniş tarafında olduğumu belirteyim. günlerdir içim kan ağlayarak gündemi takip ediyorum. gerek facebookta gerek twitterda gerek burda gerekse eksisozlukte ya da reel çevremde benden çok farklı insanlar olduğunu gördüm. eleştirdim, sordum, anlatmaya çalıştım. ama hakaret etmedim. bir daha anlatmaya çalıştım.

    bazı insanların düşüncelerini hiçbir şekilde değiştiremeyecgimi de gördüm ama yine de hakaret etmedim, küfür de etmedim.

    herkes aynı düşünceyi paylaşsa düşüncenin doğru olup olmadığını kimse bilemez. karsilastiracagin bir ölçütün olmaz. bunu kabul etmek zorundayız.

    ali koc'un yaptığı, carsinin yaptığı tartışılıyor. neyin kavgasi bu arkadaslar? siz etrafinizdaki insanlari tek bir pencereden mi degerlendiriyorsunuz? bir insani ya da bir grubu degerlendirmenin tek ölçütü futbol ya da siyaset midir? kendi ailenizde çok sevdiginiz ya da caninizi ugruna feda edebilecegoniz bir fenerbahceli yok mu?

    biraz saygi lütfen arkadaşlar. bu direnişte haklılığımızı insanlik dersi vererek de gösterebiliriz. bizi ayristiranlar gibi davranarak degil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın