• 296
    ne kendisi ne de djokovic bir pete sampras degiller, hic bir zaman da olamazlar. zira tenis estetik bir oyundur. tamam uzundur falan filan, kondisyon gerektirir. lakin kos kos nereye kadar. var mi su an piyasada pete'in attigi servisler ve arkadasindan vurdugu smaclari yapabilen tek bir tenisci? var mi onun gibi 1.5 metre sicrayip tenis sporuna estetik ve guzellik katan?

    benim gozumde erkek tenisi son 10 senedir buyuk bir dusus icinde. eski rekabet ve iyi sporcular kalmadi. simdi saysam 10 tane efsane denebilecek tenisci cikar. su an kim var? sadece ve sadece roger federer. kendisi yine estetik olarak o hissiyati veriyor. keske sampras'in gencligi zamaninda oynasaydi. harike maclar izlettirirlerdi bize. tenis sporunu izlemeyi biraktiracak maclar olabilirdi.

    fakat an itibari ile her sey kondisyondan ibaret. her sey hesaplaniyor, bilimsel calismalar yurutuluyor. sporun ruhuna aykiri bu durum. spor bu degil benim gozumde.

    ne nadal ne de djokovic cok iyi tenisciler degiller. sadece rakipleri rakip degil. allah askina dunya 4 numarasi diye piyasaya suruyolar, david ferrer diye bir adam. eskiden izleyenler bilirler bir gustavo kuerten vardi. belki istikarariferrer kadar yoktu, onun kadar uzun sure tepelerde dolasamadi. lakin ferrer gibi tenisciyi de cebinden cikarirdi. e haliyle dunya 4 numarasi, roland garros finalinde 10 oyun alabilyorsa; nadal ve djokovic'in isimleri one cikacaktir. bu da normal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın