• 4
    köprüdeki bayrak trafiği;

    * 2001'de fenerbahçe şampiyon olunca boğaz köprüsü'ne bayrak asmak istedi, fakat başvuru kabul edilmedi.

    * 2002'de şampiyonluk ipini göğüsleyen galatasaray'ın bayrağı boğaz köprüsü'nde dalgalanmaya başladı. bazı fenerbahçeli taraftarlar, iplerini keserek bayrağı indirdi. daha sonra bayrak tekrar asıldı. böylece ezeli rekabet yeni kriz sahibi oldu.

    * 2004'te sarı-lacivertli takım şampiyon olduktan sonra boğaziçi köprüsü’ne dev bir bayrak astı. bayrağın başında bir polis memuru nöbet tuttu. galatasaraylılar'ın bayrağı indirmelerine polis nöbeti engel olmadı. sabaha karşı ipleri kesilen bayrak boğaz’ın sularına atıldı ve kamerayla çekim yapılarak, görüntü basın kuruluşlarına gönderildi.

    * 2005'te fenerbahçe 16. şampiyonluğunu kazandı. olası bir krizin önüne geçmek için köprüye bayrak asılmasına izin çıkmadı. yasağın nedeni, bayrağın trafiği tehlikeye sokmasıydı.

    * en ciddi olaylar 2006'da yaşandı. şampiyon galatasaray, köprüye bayrak asınca olay oldu. fenerbahçeli taraftarlar bayrağı 3 kez indirme girişiminde bulunup, ikisinde başarılı oldular. tekneden meşale atılarak yakılan bayrağın görüntüleri fenerbahçe forumlarında yayınlandı. dönemin galatasaray yöneticisi, "yedek bayrak hazırdı. iki tane daha var" dedi.

    * bir grup sarı-kırmızılı takım taraftarı, yeni bayrağı boğaz köprüsü görevlilerine teslim etti. taraftarlar, yanlarında getirdikleri fenerbahçe bayrağını da benzin dökerek yaktı.

    * 2006'da f.bahçeliler'in 'fenerbahçe burnu', g.saraylılar'ın 'kalamış' dedikleri yerde iki kulüp arasında gizlice bayrak krizi yaşandı. sarı-kırmızılılar, kendi sınırının başladığı yerin deniz kenarına dev bir galatasaray bayrağı astı. bu durumdan rahatsız olan sarı-lacivertliler, biraz daha büyük bir fenerbahçe bayrağını 10 metrelik direğe astılar.

    * 2007'de boğaziçi köprüsü'ne bayrak asma geleneği farklı bir boyut kazandı. fenerbahçe'nin şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından akşam saat 23.00'dan sonra köprü ışıklandırması sarı-lacivert renklere büründü.

    * boğaziçi köprüsü 12 mayıs 2008 gecesi bu kez g.saray'ın 17. şampiyonluğunu kutladı. boğazı boyayan havai fişek gösterileri sırasında boğaziçi köprüsü de sarı-kırmızı renklere büründü.

    www htspor com
App Store'dan indirin Google Play'den alın