resim
Luís Carlos Almeida da Cunha
Takım:Adana Demirspor
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.77
Uyruk:Portekiz
  • 127
    bazı taktiksel dehalar tarafından takımda ihtiyaç olunmadığı düşünülen üstün yetenekli, dünyada ilk 11'ine giremeyeceği takım olmayan, an itibariyle manchester united oyuncusu.

    insanlar çok sevimli ya. kadroyu yazıyorlar; 12-13 sezonunun ikinci yarısında oynadığımız 4-1-3-2 dizilişinde. en önde sneijder-drogba-burak var. e kanat yok bizim dizilişte. yabancı sayısı desen 6. nani için sneijder'i mi keseceksin yoksa drogba'yı mı? ikisi de kesilmez. çok zekisin fm'ci kardeşim. fakat bir iki şey var hatırlayamadığın:

    - ilk 11 dediğin şey, sezonun başında bir kez yazılıp tüm sezon öyle oynatmak zorunda olduğun adamlar demek değildir. yani herkesin fizik olarak sağlam, performans olarak da iyi olduğu dönemde yedek olma ihtimali vardır. senin takımında sneijder, drogba ya da nani sadece sakat olduklarında değil, rakibe veya fikstüre göre, hatta anlık performans düşüşüne göre yedek kalabileceğini bilirse zaten o zaman büyük takım olursun.

    - ilk 11'den silemediğin iki adam varya hani. drogba ve sneijder. biri 35 yaşında, diğeri de malum yer yer sakatlıklar yaşıyor. sneijder'in oynayamadığı maçı düşün. direkt 4-4-2 oynar takım. nani'den 4-4-2 kanadı olmaz diyebilirsin. arkasındaki bek önemli derim. gayet de olabilir. drogba'nın olmadığını düşün. 4-3-2-1 olabilir. burağın arkasında sneijder ile beraber serbest oynar mı? oynar.

    - şampiyonlar ligi ilk maçında ibne hakemin biri burak'a alakasız bir kart gösterir*. burak cezalı duruma düşer. ikinci maça umut bulut'la başlamak zorunda kalırsın. beklersin ki umut topu kontrol edebilsin de, dönebilsin de pas verebilsin. tabi yapamayınca amrabat'a kalırsın. sırf o maçta kulübendeki özel yeteneği bulamadığın için üst turu kaybedebilirsin. (gerçi o maçta amrabat iyi oynamıştı ve turu kaybetmemizin sebebi kulübedeki kurtarıcısızlık değildi. ama bu sezon o sebeple bir tur kaybetme tahammülümüz olmaz.)

    - üstteki durumlara bakarak nani'nin gelirse ilk sezonunda yaklaşık 25 maç oynayabileceğini söyleyebiliriz. iyi sayı. ayrıca, nani sadece 13-14 sezonu için değil, muhtemelen 3-4 yıllık bir proje olarak isteniyor. yani muhtemelen drogba'nın sözleşmesi bittikten sonra takımda uyumlu bir nani amaçlanıyor. sen bu sene "drogba'yı mı kescen, sneijder'i mi? nani gereksiz yeaa", dersen; seneye drogba'nın sözleşmesi bitince "ulan şimdi nani gibi bir adam olsa süper olur." deyip nani'yi aradığnda adam sana italya'dan ya da la liga'dan el sallar. bakmışsın adamın bonservisi 25 milyon euro ve oynadığı takımda mutlu. masaya bile oturamazsın.

    o yüzden takıma kazandırılırsa muazzam iş olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın