• 6678
    sen galatasaraylısın. kuzeye geç.

    sen fenerbahçelisin, güneye geç.

    sen beşiktaşlısın, doğuya geç.

    sen türksün, batıya geç.

    sen kürtsün, kuzeybatıya geç.

    sen lazsın, kuzeydoğuya geç.

    sen solcusun, güneydoğuya geç.

    sen sağcısın, güneybatıya geç.

    ne oldu ? insanlar parça parça oldu değil mi ? bütün olamayan, tek el olduğu için ses çıkaramayan topluluklar haline geldiler.

    sen galatasaraylısın, gel kardeşim.

    sen fenerbahçelisin, gel kardeşim.

    sen beşiktaşlısın, gel kardeşim.

    sen türksün, gel kardeşim.

    sen kürtsün, gel kardeşim.

    sen lazsın, gel kardeşim.

    sen sağcısın, gel kardeşim.

    sen solcusun, gel kardeşim.

    ne oldu ? herkes rengine, cinsine, ırkına bakılmadan birlik oldu. bir oldu. bir elinin bir şeyinin olmadığı ortamda iki elin sesi oldu. gür bir ses oldu, birlik oldu.

    bunu anlayamayan insanların sözlükte olması komik mi, trajikomik mi anlamıyorum, anlayamıyorum. bu ülkede zulüm var, dikta var, faşizm var arkadaşlar. ölen insanlar var. devletin insanlar için olduğu ortamda devlet insanları öldürüyor. şiddet uyguluyor. buna karşı beşiktaşlısıyla fenerbahçelisiyle kucaklaşanlara bu tepki neden ?

    bu gün, daha doğrusu dün belki de türkiye cumhuriyeti tarihinde bir ilk oldu. halkın bam teline basıldı, halk ayaklandı ve ve çığ gibi büyüdü bu ayaklanma. biz zulmedenlerin karşısında beşiktaşlıyla el ele verip onlara alkış çırpıyorsak ne kaybederiz ? ne bu düşmanlık tohumu ? kim bizi bu kadar düşman yaptı yahu ?

    onlar da insan, bu ülkenin vatandaşı. tıpkı bizler gibi. aynı dertten müzdaripler. aslında onlar, onlar değiller, bizler. biziz yahu. sen ben o ney ?

    sokağa gelin, sokak güzel.
App Store'dan indirin Google Play'den alın