resim
Aurélien Bayard Chedjou Fongang
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Stoper
Yaş:39
Boy:1.84
Uyruk:Kamerun
  • 142
    ayağı çok iyi olan, müstakbel stoperimizdir.

    yıl olmuş 2013, yobo gibi, bekir gibi kalaslarla defans hattı kurup birde üstüne galatasaray ile sidik yarıştırma peşinde olan kulüpler var.

    futbolun geldiği noktada bence en kilit rol kaleci / stoper / göbek üçlüsüdür. gerisi her şekilde yama yapılarak giderilir. bekler, kanatlar ve şöyle böyle bitirici bir forvet ile çat pat bir kadro kurarsınız ancak bu saydığım önemli 3 mevkin iyiyse dünya çapında olursun.

    başlıkta yeri olmadığı için kaleci ve göbek'e değinmiyorum ki zaten durum açık. avrupa'da bir yerlere gelmek istiyorsan kalen sağlam, orta sahan dinç ve zeki olmalı.

    en kilit mevkilerden birisi ise stoper. stoper mevkinde ;

    1- çift stoperin uyumu
    2- stoperlerin top tekniği

    günümüz futbolunda bu iki unsur takımın tüm atak kalitesini doğrudan etkiliyor. bu nedenle dünyanın sayılı kulüplerinin stoper mevkiileri, orta sınıf takımların orta sahalarına, forvet arkalarına taş çıkarır cinstedir.

    yeni transferimiz chedjou bu açıdan çok önemli bir transfer. takip ettiğim kadarıyla adamın topu stop edişi, topu sürüşü, çevre kontrolü, defanstan top çıkarışı, uzun oynayışı, risk alışı, duvar oluşu vb. gibi kalburüstü bir stoper olarak değerlendirmesi için fazlasıyla özelliği mevcut olan bir futbolcu.

    defansif tarafına gelince, yine izllediğim kadarıyla agresif ve sert müdahaleleri olan bir adam chedjou. bu tarz defansta bana göre daha nazik ve yumuşak stoperlerden daha iyidir. chedjou bu açıdanda bir adım önde.

    toparlamak gerekirse günümüz futbol anlayışına çok uygun bir stoper. ister semih ile, ister dany ile, ister gökhan ile, ister ujfa ile oynasın, galatasaray'ın şampiyonlar liginde önemli bir silahı olacaktır. ek olarak ayağının kalitesi onu joker olarak bek veya göbek mevkinde oynamaya da itebilir.

    edit : 6 milyon bonservis, 2.2 senelik ücret ve 10.000 euro maç başı konuşuluyor. yemin ediyorum bedava.
App Store'dan indirin Google Play'den alın