• 14879
    ''ben bugüne kadar yaklaşık 30 kişinin ismini basından okudum. üstelik benim adıma bir varsayım da yapılıyor. aday olacağım kesinmiş gibi bir inanç var. oysa kimse bana bu konuda bir şey sormadı. benim yeniden başkan adayı olmam kararını herhalde başkaları veriyor diye düşünüyorum. çok açık söyleyeyim, henüz bu konuda bir karar vermedim ve tereddütlerim var. üstelik son günlerde çıkan bazı yazılardan da rahatsız oldum.''

    ''benim hayatımın büyük bir bölümü galatasaray’a destek olmaya çalışmakla geçti. bu süre içinde kulüp yönetiminde olma tekliflerini daha önce de aldım ve bir gereklilik olmadığı için reddettim. ama 2 yıl önce apaçık ve çok ciddi bir kriz vardı. reddetmek galatasaraylılığımı inkar etmek demekti. heyecanla kabul ettim. 2 yıl sonra ‘iktidar hırsı’ ile beni eleştirmeye cüret edenlerin o günkü çaresizliğini hatırladıkça devam edip etmemeyi yeniden düşünmek istiyorum. başarılar elde edilince, problemler çözüm sürecine girince şimdi heveslisi çok olacaktır. galatasaray yönetimsiz kalmaz. daha da önemlisi artık camiamız kim neyi başarır, kim başkasının başarısının gölgesinde varlığını sürdürmeye çalışır biliyor. camianın hafızası var. kriterleri de var. ben bu 2 yıllık son derece zor dönemde yeterli sınavı verdiğimi, yeterince katkıda bulunduğuma inanıyorum. bu bana ömrümün sonuna kadar yeter. muhtemelen birilerinin beklediği de buydu. ünal aysal gelsin, işleri rayına koysun, sonra biz devralırız diye bekleyenler olmuştur. ben bu tür anlayışlarla yarışa girmem. dolayısıyla şu an henüz karar vermiş değilim. bakalım kimler aday. perşembe‘ye kadar vaktimiz var.”

    “bu bir küskünlük değil. üstelik artık kimse galatasaray’ı ne sportif başarı anlayışından, ne de kurumsallaşma sürecinden geri döndüremez. dolayısıyla benim yeniden aday olup olmamam önemli değil. önemli olan benden sonra geleceklerin aynı çizgide olması, bayrağı daha ileriye taşıyacak potansiyelde olması.
    başkan olduğum günden beri tek bir gizli ajandam var: galatasaray’ı emanet edeceğim güvenilir kişiyi veya kişileri bulmak. ilk günden beri bu gözle bakıyorum camiaya. bunun en az elde edilen başarılar kadar önemli bir sorumluluğum olduğunu düşünüyorum. bu nedenle adaylar arasında “işte şimdi oldu” diyebileceğim birisi çıkarsa gururla kenara çekilirim, çıkmazsa galatasaray’ı yarı yolda bırakmam. ama çıkarsa ki, inancım bu yönde, önünü kesmek şöyle dursun, nasıl yardımcı olurum diye düşünürüm.”

    (bkz: ünal aysal)
App Store'dan indirin Google Play'den alın