• 143
    aşıl başarısı kesinlikle pazarlama değil oyuncu yetiştirme olan kulüp. bunun için de hem doğal hem dolaylı yoldan avantajlara sahipler. arjantin ve brezilya'da 15 yaşından büyük olup bunların izlemediği yahut bilgi sahibi olmadığı futbolcu muhtemelen yoktur. brezilyalıların dil ve kültür konusunda portekiz'de sorun yaşamamaları dolayısıyla kolaylıkla adapte olabilmektedirler. iş tabii ki oyuncu seçip beğenip avrupa'yı öğretmekle bitmiyor. oyuncuların fizik ve teknik özellikleri de çok ciddi şekilde gelişiyor. emre çolak olarak gelen bi topçu neredeyse hulk olup çıkıyor. sattığı oyuncular gittikleri takımlarda başarılı olduklarından dolayı her zaman güvenilir bir oyuncu havuzuna sahipler. buradan oyuncu alan genelde pişman olmuyor o yüzden astronomik paraları da gözü kapalı veriyor. alan memnun satan memnun hesabı.

    ama bu adamlara kayserili benzetmesi yapmak çok abes. kayseri'den bi mehmet topuz alıyorsun rotasyon oyuncusu olmaktan öteye gidemiyor. bi serdar kesimal alıyorsun fos çıkıyor. bi ali turan bakıyorsun yine tıs. bi amrabat gözüne kestiriyorsun elinde patlıyor.

    demem o ki bu adamlar tam anlamıyla bir sistem kurmuşlar. dişli çarklar gibi tıkır tıkır işletiyorlar. hem oyuncu hem para basıyorlar. bu adamlar gibi olmak için öncelikle onların sahip olduğu oyuncu havuzuna sahip olman lazım. brezilya'dan oyuncu getirip çatak diye monte etmen özelliklerini geliştirmen lazım. imkansız mı? bence evet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın