resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 2860
    hamit'in son zamanlardaki düşüşünün bana göre nedenidir mevkisinin problemi.

    öncelikle hamit bana göre 4-4-2'nin sağ kanat oyuncusudur. hamit ilk zamanlarında bu mevkide başarılı olmuştur en azından bana göre.

    öncelikle bir orta saha oyuncusu ile defans oyuncusu arasındaki farkı bilmek gerekir. hamit orta saha oyuncusu olarak başladı, daha cok hücümu dusunerek daha az defansı düşünerek başladı, yani vücüdunu ona göre koymayı ögrendi, topu aldığında aklına ilk ilerisini getirmeyi ögrendi, topu ona göre aldı, top gelirken vücüdunu ona göre ayarladı. kafasındaki sisteme oyununu adapte etti. bunu herkes anlayamaz gerçekten top, taktik ve pozisyon bilgisi olan arkadaşlar anlayabilir.

    hamit bu şekilde başarılı oldu, schalke, bayern münich son zamanlarına kadar. bayern'deyken sonlarına doğru sağ bek'e devşirildi ve real madrid'de de bu böyle devam etti, milli takım da bazı maçlar dahil olmak üzere....

    ben hamitin artık hem vucudunun, hem taktik zekasının, hem kafasındaki oyun anlayışının hucumu daha fazla besleyebileceği kanısında değilim.

    2012-2013 sezonunda hamit'in bana izlettirdiği sorunda bence tamamen bununla ilgili. hamit defansif anlamda, koşu mesafesi anlamında, arkadaşlarına yardım etme amacında, takım taktiği, disiplini acısından belki takımın en iyilerinden biri bunu kabul ediyorum. ama hamit'ten hücüma yönelik bir katkı beklemek benim için çok zor.

    hamit önümüzdeki sezon yabancı sınırı ile birlikte bence eboue ile yer değiştirerek güzel sinyaller verebilir. ben hamit'in sağ bek mevkinde daha yararlı olacağına inanıyorum. çünkü hamit kafasında artık defansif bir oyuncu.

    nasıl anlatılır bilmiyorum bunu yaşadığım için çok iyi biliyorum, bir hücüm, orta saha oyuncusunun defansa evrilmesi cok başka birşey, hamit'in bu sezon topları her aldığında rakibe arkasını dönmesi de bence bu yüzden.

    hamit topu arkadan kurmaya alıştığı için (sağ bek pozisyonu için) önünde hep bir arkadaşı olduğu için sağ açık'da yanlız kaldı ve otomatik rakibe arkasını döndü.

    hamit bence ön libero'da oynayamaz, cünkü hamit artık oyunu dar görüşlü oynuyor, ve hamit oyun anlayışı olarak geri gitti.

    yazının ilk başlarında söylediğim gibi, hamit artık vücüdunu, topa gidişini, topu kontrol edişini, takım arkadaşı arayışlarını, kafasındaki oyun zekasını tamamen sağ bek pozisyonuna oturtmuş durumda.

    kesinlikle hamit'i begenmiyor değilim, hamiti begeniyorum ama hamitten cok fazla şey beklemiyorum. hamit işini düzgün ve en iyi şekilde yapmaya calısan adamlardan bir tanesi sadece. tamamen hissettiklerimi yazdım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın