resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 2854
    yerin alper potuk'u tercih edenlerin tanımadığını düşündüğüm futbolcumuz.

    hamit benim babamın oğlu değil. kara kaşına kara gözüne de hayran değilim. sadece hamit'i senelerdir bilen, schalke'den beri takip eden birisi olarak konuşuyorum. şuanda hamiti kesebilecek bir türk yok.

    alper potuk dediğiniz adam kim allah aşkına ? kaç tane uluslararası maça çıkmış, galatasarat ve fenerbahçe dışında kaç tane büyük takıma karşı oynamış bana bi söyler misiniz. ne zamandan beri hamit gibi adamları potensiyeli yüksek gençlerle bir tutar olduk.

    ya arkadaşım ; '' hamit'in yerine alper'i koyalım, o mevkiye alışıp tecrube kazanana kadar sabrederiz '' deseniz anlayacağım ama sizin mantığınıza göre alper hamit gibi oyunu yavaşlatmaz sağ kanattan akar gidermiş.

    umarım alper bize gelir, seneye bir şl maçında hamit'in yokluğunda sağ kanatta ya da sağ içte oynar. o zaman görürsünüz kim akıyor kim kokuyor.

    neden hamit fanboy gibi konuştuğuma gelirsek ;

    - bir kere kendisi alman disipliniyle yetişmiş bir futbolcu. bu nedenle makinenin bir parçası olmaya ve takım oyununa ayak uydurmaya çok yatkın.
    - kesinlikle sıfır egolu ve komplekssiz bir oyuncu. maç içerisinde şahsı hiçbir hareketini görmezsiniz. uzaktan şutlarda iyi olduğu için zamanı gelince şut deniyor o kadar.
    - tam bir profesyoneldir. sizin o hamit'i sürklase edecek genç yetenekleriniz 3 maçta 60'da oyundan alınsın moral motivasyon kalıyor mu görelim. hamit ise müthiş oynayıp müthiş bir gol attığı 12 mart 2013 schalke 04 galatasaray maçından 4 gün önce 8 mart 2013 galatasaray gençlerbirliği maçında 65.dakikada oyundan alınmış ve tüm stad tarafından yuhlanmıştır.
    - özel maçlara kendini çok iyi hazırlayan bir adam hamit. bunu fatih terim'in final maçlarını ne yapıp edip kazanmasına benzetebiliriz. bu sezon kazanmamız gereken bütün maçlarda hamit vardır. (19 eylül 2012 manchester united galatasaray maçı hariç. bu maçta da hamit çok iyi bir maç çıkarmış ancak şanssızlıktan ötürü gol bulamamıştık. )
    - 12 mart 2013 schalke 04 galatasaray maçı, 16 aralık 2012 galatasaray fenerbahçe maçı, 7 kasım 2012 cfr cluj galatasaray maçı, 27 ocak 2013 galatasaray beşiktaş maçı gibi maçları hatırlarsak, hamit'in ileride ve çizgide top tutma yeteneğini ve bunun maç içinde ne denli işe yaradığını anlayabiliriz.

    benim anlamadığım bu meziyetlere sahip olan bir hamit'in bir de ronaldo gibi süratli olması, her maç aynı grafikte oynayıp 40 maç %100 performans vermesi mi gerekiyor amına koyim. hayır stadda 3 tane kendini bilmez şu adama söverkende sinirleniyorum, burada hamite çöp muamelesi yapanlara da. bu adam bu muameleyi hak etmiyor ki arkadaşım.

    sneijder'e, drogba'ya, burak'a gösterdiğiniz sabrın çeyreğini göstermiyorsunuz şu adama ki bu adam sizden sabır da istemiyor. oyundan çıkarılırsa çıkıyor, görev verildiğinde de aslanlar gibi oynuyor.

    fizik olarak hamit'in yetersiz olduğunu ben de düşünüyorum ama bunun için hamiti itin götüne sokamam kimse kusura bakmasın. fizik olarak iyi bir yaz kampı geçirememiş ve hazır olmayan bir hamit bana sene içinde bu kadar katkı verdiyse ben bu hamit'in yerine tutup alper'i yazmam arkadaş kimse kusura bakmasın.

    şampiyonlar ligi arenasında mücadele edip final hedefliyorsan ve bunu takım oyunuyla yapmak istiyorsan kadronda bir hamit bulunmalı.

    çok klasik ve klişe olsa da şunu da belirtmek isterim ki ; bu adam bayern münih ile final oynayıp real madrid'e transfer olmuş bir adam. üç maça çıkıp beş maç oynaması bir şeyi değiştirmez. sonuçta bir transfere çekinmeden 50-60 milyon harcayan kulüpler gidip '' bu adam iyi olabilir ya, alak mı bunu '' mantığıyla hamit'i almaz. avrupa kulüpleri genelde bunu 18 lik futbolcular için yapıyor.

    özet : hamit'e uzanan diller kırılsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın