• 87
    bu maçta yaşanılan pankartla alakalı sıkıntının yakınındaydım. polislerin almaya geldikleri pankart istiklal marşı sırasında da açılmıştı ancak bir sıkıntı yaşanmamıştı. güney tribünü 2.katın tam ortasında bağıran bir 50-100 kişilik grup oluştu son maçlarda ve maç boyuncu bu grup sürekli diğer taraftarları bağırmaya teşvik etti, alt-üst karşılıklı besteler söylenmeye çalışıldı vs..

    2.yarı maç oynanırken doğu üst 417'deki taraftarlar "para para para,şike şike şike" tezahüratını söylemeye başladı ve daha sonra güneyle karşılıklı olarak söylenmeye başlandı, televizyona ses nasıl gitti bilmiyorum ama gayet sağlam girildi besteye. ayrıca doğu üst, pegasus diye bağırdı ama ultraslan besteye katılmadı. tam o sırada bu yaşanılanlardan dolayı malum "şikeci, ırkçı, hapçısı türkiye'nin yüzkarası" pankartı tekrar açıldı ve bu sefer bayağı bir ilgi gördü, tüm stat o yöne doğru dönerek alkış tuttu.

    işte polislerle alakalı sıkıntı da tam bu noktada başladı, yaklaşık 1 dakika sonra 5-6 kişilik bir polis grubu basamaklardan 2'şer 2'şer, hızlı adımlarla çıkarak geldi. polisin o şekilde gelişi bile ortamın gerilmesine yetti ve pankartın 1 blok yanında olan o yaklaşık 50 kişilik grup da daha polis pankartın olduğu bölüme gelmeden, pankarta doğru yöneldi, tepkiler çoğaldı ve polis büfelerin olduğu bölüme girmek zorunda kaldı, o anlar zaten videolarda da var. en son gördüğümde ise polis kafeteryanın içinde 17-18 yaşında bir çocuğu götürüyordu, kafeteryaya girdikleri bölümden çıkamadıklarından dolayı oradaki polisler iç taraftan doğu tribününe geçti ve sanırım o genci aldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın