resim
Didier Yves Drogba Tébily
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:46
Boy:1.89
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3203
    yarım sezon izledik kendisini. herkes farklı bir yerden drogba'yı sevmiştir eminim. fakat benim en çok hoşuma giden yanı; ''ben buyum ve bu şekilde oynarım'' tavrı yok. yani mesela ''ben golcüyüm burak bana çalışacak, selçuk bana çalışacak'' tarzında bir yaklaşım gösterebilirdi. kimse de sesini çıkarmazdı. hatta belki 2 katı gol atardı ama galatasaray için daha faydalı olmazdı.

    adam galatasaray'a geldi birkaç hafta olayı anlamaya çalıştı ve sahada eksik olarak gördüğü ne varsa onu tamamlamaya, takımın neye ihtiyacı varsa onu yapmaya çalıştı.

    işe burak'ı yönlendirmekle başladı. ona toplar indirmeye, alan açmaya çalıştı. orta saha ile forvet hattı arasındaki kopukluğu hissettiğinde biraz daha geriye dönük oynayarak takımın bu zaafiyetini kapatmaya başladı. son haftalarda sneijder'den, selçuk'dan beklediğimiz gol paslarını bile atmaya başladı. üstelik bütün bunları sadece yapmış olmak için yapmadı, her hafta progresif bir şekilde devam etti.

    en son gördüğümde fener deplasmanında defanstan üst üste toplar çıkartıyordu. bir forvet için pis sayılabilecek işlere bile koşmaya başladı.

    ne diyebilirim ki. işte futbolcu dediğin budur, böyle olmalıdır.

    umarım kendisi yerli gençlerinin ''ben stoperim ilerde ne işim var'', ''forvet adam gol kovalar'' gibi basmakalıp futbol mantelitelerini yıkan adam olur. tabi medya bu yönünü daha fazla öne çıkartırsa.
App Store'dan indirin Google Play'den alın