• 14701
    "çok emek verdik. çaba sarf ettik. o günleri (2000yılı)anmak çok önemli. galatasaray’ın derin bir kültürü var. yazılı olmayan bir kültür. nesilden nesile aktarılıyor. kurum kültürümüze sahip çıkıyoruz. biz de bizden sonra gelenlere bu kültürü aktarıyoruz"

    “bizi artık türkiye şampiyonlukları tatmin etmiyor. galatasaray’ın yeni bir başarıya ihtiyacı var. böyle bir açlığımız var. bana göre bu sezon şampiyonlar ligi’nde çok iyi bir derece elde ettik. türkiye’nin marka değerinin yükselmesi için bu başarılara ihtiyaç var. keşke bütün takımlar bu başarıları elde edebilse. ne kadar çok takım yurtdışında başarı elde ederse içimizden bir takım bu kupayı alır; ama tek başına bir takım mücadele ederse, türkiye’ye şampiyonlar ligi kupasının getirmek zor”

    "şampiyonlar ligi kupasını almak her galatasaraylı’nın içerisinde taşıdığı bir hedeftir. uefa kupası’nın alınmasından sonra. içimizden çıkmayan bir tutku haline geldi. bu kupayı getirmeye çalışacağız. ama çok kolay bir iş değil. çok büyük bir pasta var bu işin içerisinde. bir sene de almak o kadar kolay değil. biz bu sezon ilk 8’e kaldığımızda bütçe açısından son üçün içerisindeydik. bu takımların, real madrid, barcelona, bayern, dortmund bizden iki hatta üç kat daha yüksek bütçeye sahipti"

    “biz bu işlemi(sermaye arttırımı) gerçekleştirirsek ekonomik olarak rakiplerimizin 5 yıl önüne geçceğiz. kasım ayında biz başvurumuzu sermaye piyasası’na teslim ettik. o sırada spk’nda bir kanun değişiklik yapıldı; yöneticiler de değişti. yeni gelen yönetim sermaye artırımı kurallarıyla ilgili yeni bir yasal düzenleme yaptı. dolayısıyla medyada yer aldığı şekilde olay cereyan etmedi. kurallarda yapılan değişiklikler nedeniyle bu iş gecikti. eğer daha evvel müracaatı yapmış olsaydık daha erken bu işi gerçekleştirmiş olurduk. umarım, bu sene içerisinde bu iş gerçekleşir. bundan daha uzun süreceğini sanmıyorum. yapısal bir sorun vardı; biz bunu gideriyoruz”

    “biz yapı olarak rakiplerle ilgili açıklama yapmayı sevmiyoruz. fakat onlar sanırım bu konularda açıklama yapmayı seviyorlar. biz kendi işimize bakıyoruz. kısa süreli spekülasyonların kimseye bir faydası olmaz. söylenenlerin hepsinin gerçek dışı olduğu zaman içerisinde ortaya çıkıyor. biz yolumuza devam ediyoruz”

    “biz ultra bir serbestlik istemiyoruz. belli kriterler getirerek yabancı futbolcu sayısı serbest bırakılsın istiyoruz. iyi yabancılar hem avrupa’da rekabet gücünü arttırır hem de ülkemizin tanıtımı için çok önemli. muslera, drogba, sneijder ve melo’da biz bunu yaşadık”

    “bu önümüzdeki haftanın konusu, hocamızı hazırlıklarını yaptı; ön görüşmeler yönetimde ilgili arkadaşlar tarafından yapılıyor. önümüzdeki hafta içerisinde transferle ilgili kesin hedefler ortaya çıkar. neyse gereği yapılır. biz galatasaray olarak bir oyuncuyu almaya karar verirsek. ne yapar ne eder o oyuncuyu alırız. bu planlama içerisinde arda turan da alper potuk da olabilir”

    “eğer galatasaray bu oyuncuyu(robben) almayı uygun görüyor, mali imkân buna yetiyorsa, galatasaray bu oyuncuyu alır. ama her şeyden önce oyuncunun piyasa değeri ve mali imkânlarına bakmadan böyle bir işe girişmeyiz. bence arjen robben transferi çok zordur. maliyetleri açısından çok zor. biz genelde bonservisi elinde olan ya da sözleşmesi bitmek üzere olan oyunculara yöneliyoruz. bonservisi çok yüksek olan oyuncularla ilgilenmiyoruz”

    “emre b. altyapımızda yetişti. en başarılı dönemimizde kadromuzdaydı. kırgın mıyız? emre buna kendisi cevap versin. bunun değerlendirmesini kamuoyu ve emre’nin kendisi yapsın”

    “ulu orta herkes aklına geldiği gibi bu konuda konuşmamalı. burada kulüplerin üzerinde ülke menfaatleri söz konusu. bu mesele nedeniyle bizim uluslar arası ticaretimiz, ilişkilerimiz etkilenebilir. başkanımız ‘bu olayı bir an önce kapatmak gerekir’ dedi. biz kapatmak niyetindeyiz. artık bundan sonrası ilgili kulübün işi. bence adli merciiler, kamu otoritesi ve federasyon’a düşer. onlar gerekeni yaparlar. avrupa basınında bu işin konuşulması hiç kimseye bir kazandırmaz. kaybettirir. 2020 olimpiyat oyunları adaylığımız eylül’de açıklanacak. bu ırkçılık meselesi bizim yabancı oyuncu transferinde zorlanmamıza neden olabilir.sırf bu nedenle. bu uefa’nın en hassa konularından bir tanesidir. ulu orta konuşmamak gerekir. suçlular cezasını çeker, biter gider”

    "buna(sabri'nin cezası) bir şey diyemem, bu federasyon’nun kararı. zaten federasyon’la yaşadığımız sıkıntı malum. biz federasyon’un verdiği kararlardan rahatsız, sadece bizim için değil, başkaları için verdiği kararlardan da rahatsız. biz pazar günü, 19 mayıs’ta (19.05), galatasaray’ın kuruluş tarihini ifade ettiği için… ama federasyon maçımızı cumartesiye aldı. biz sırf federasyon’un yaptığı hatadan dolayı braga’dan dönüşte, sivas’a gittik. ağzımızı açıp hiçbir şey söylemedik. burada şampiyon belli, rakiplerin maçını perşembe günü oynatabilirdiniz, basit biçimde çözülebilirdi. lüzumsuz bir direnç gösteriyor federasyon. topluma rahatsızlık veriyor. biz federaszyon’dan mutlu değiliz. haziran’daki mali genel kurul seçimli gene kurula döner mi bilmiyorum; ama eğer türk futboluna hizmet söz konusuysa tff’nin kendisini yenilemesi gerekir. yıldırım demirören, abd’ye gitmiş, kupa vermek için stadımıza gelmeyecek. belki de böylesi hayırlısı bilmiyorum. protestolar olabilir, seferde stadımız kapanabilirdi”

    "taraftarımızı tebrik ediyoruz. bu sezon hiç ceza almadık. büyük bir sağduyu örneği gösterdiler. organize olma yetenekleri, tribün şovlarıyla… son derece bilinçli, düzgün hareket ediyor. yenilikler getiriyor. galatasaray taraftarı türk futbolunu zenginleştirdi"

    refik arkan
App Store'dan indirin Google Play'den alın