• 104
    şikecinin maşalığını yapan kendi görüşüne karşıt görüşteki herhangi bir dinleyiciyi anında hattan alan radyocu.

    riyakar olduğu bir nokta var ki o da şudur, adam bildiğin bir ölüm üzerinden ırkçılığı ikinci plana atıyor.

    kardeşim ölüm olayında ölüme sebebiyet veren şahıs yakalandı ve hapse girdi. daha ne olmasını bekliyorsunuz onu bir söyleyin. tamam olay vahim ve çok üzücü bir olay duyduğumda yüreğime hançer saplanmış gibi oldum ama bu ölüm olayındaki durum tamamen anlık gelişen ve nefret tohumlarıyla az alakalı olan parametreler sebebiyle gerçekleşmiş bir olaydır.

    futbolla alakalı olan tek kısmı tarafların üzerinde karşıt formalar olması. çok eski zamanları saymazsak uzun zamandır durum böyle.

    bir derbi maçı sonrası bir fbli grup tek bir galatasaray'lıyı ya da bir galatasaray'lı grup tek bir fbliyi görse bu tarz bir olay olması işten bile değil. en azından kavga çıkar bir şey olur.
    hiç unutmam 1992 senesinde şampiyon olmuştuk ve eve dönerken arabada sadece tek bir galatasaray atkısı var diye bir grup bjkli ben annem babam kardeşim arabadayken arabayı paramparça etmişlerdi. inanın hayal bile edemezsiniz. bizim olayda bize bir şey olmadı allah'tan ama olabilirdi de. o zaman böyle nefret tohumları da yoktu ayrıca olay tamamen bize saldıran bjklilerin haplı ya da tinerli olmalarıyla alakalı bir durumdu zaten. ki o sene biz fb ile kapışıyorduk.

    burak yıldırım'ın olayındaki durum şu ki merhum ve arkadaşları yanlış zamanda yanlış kişinin üzerine yürümüş oldular ve üzerine yürünen kişi zaten daha önceden sabıkalı olan biri olduğu için yanında taşıdığı bıçakla cinayeti işledi.

    bu ölüm olayında yukarıda da belirttiğim gibi futbolla alakalı kısım % 20'dir en azından medyada yansıtılan nefret tohumlarının payı bu kadardır.

    hiç bir türlü bu cinayet olayını savunduğumu veya önemsiz olduğunu düşündüğümü sanmayın elbetteki durum vahim ama bu cinayeti işleyen şahıs yakalanmıştır ve gerektiği cezayı alacaktır.

    bu radyocu arkadaşın yaptığı da işte tam burada başlıyor. sonuçlandırılmış bir olay üzerinden demogoji yaparak ırkçılık olayını ve fenerbahçe yönetimi'nin yaptığı kepazeliği hasır altı ediyor. şerefsiz türk basını'nın kardiyak'ın paylaştığı video ve görüntülerden sonra mecburiyetten servis ettiği görüntülerden bahsetmemesine hiç değinmiyorum bile dikkat ederseniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın