resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 3181
    askerliğimi sivas 5. piyade er eğitim tugayında eğitim çavuşu olarak yapmıştım. askerde genel bir kural vardır eğer takımından 1 kişi yanlış bir hareket yaparsa, takım olarak ceza yersin. şimdi dünyada da şöyle bir algı var: senin ülkende 1 takım ters bir şey yaparsa bütün ülken yapmış gibi anılırsın. en ufak örnek italya'da şike var diyoruz. bu şikeyi kim yapmış juventus, inter vs. ama biz juveentus'da şike var demiyoruz, italya'da şike var diyoruz. şimdi işi ırkçılık olarak ele alalım. yabancı gazetelerin ''türkiye'de ırkçılık depremi'' ''türk taraftarlardan drogba'ya ırkçı hareketler'' gibi başlık atıldığı an ülke olarak artık ırkçı olarak anılmaya başlıyorsun.

    diyelim ki (bkz: yaya toure) ile transfer görüşmesi yaptın, para vs. her konuda anlaştın ve toure türkiye'yi ciddi ciddi düşünmeye başladı ve internetten araştırma yapmaya başladı ve böyle haberlerle karşılaştı. sizce bu onun kararını etkiler mi ? veya uefa nezlinde türkiye artık ırkçılıkla anılmaya başlandı ve galatasaray şamp. liginde milan ile oynarken, aptal bir taraftar balotelli'ye (ırkçı bir hareket olmasa bile) ters bir tepki verdi. yine ırkçılık konusu açılmaya başlamaz mı ?

    ünal aysal bu açıklamaları yaparken bence direkt olarak bunları düşünerek yaptı. gerizekalı bir camia yüzünden kendi camiası ve ülkesinin zan altında kalmaması için konuyu kapatmak istedi. gerçekten bende bu konunun üstüne gitmesini çok isterdim. çünkü yapılan bir insanlık suçudur ve öyle kolay kolay ört bas edilecek bir şey değildir. ancak ünal aysal bunun üstüne gitmezse de onu yargılayamam. don kişot gibi yel değirmenleriyle savaşmanın bir alemi yok. bizim dışımızda bu olayla ilgili hiçbir kurumun bir şey yapacağı da yok.

    ünal aysal doğru ya da yanlış bir tercih yaptı. yaptığı tercih eleştirilemez diye bir şey söyleyemem, herkes eleştirilebilir. dediğim şey sadece bunu niye yaptığını anlayabiliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın