• 2999
    iclerinde midesi rahatsiz oldugu icin sadece muzla beslenenleri de mevcuttur. yersen...

    gelelim fasulyenin faydalarina;

    sadece muzla beslenmek iyi midir? kötü müdür?

    kisiden kisiye degisir. saglikli her bireyin "1" adet muzu gunluk yeme aliskanligi haline getirmesi tavsiye edilir. cunku muz mevyeler icinde en yuksek oranda protein, lif, potasyum ve bununla birlikte vitaminler icerir. ayrica barsak ve ishal/kabizlik gibi rahatsizliklarda yardimci olur. anti-oksidanttir. vucut gelistirme veya baska sporla ugrasanlar icin kurtaricidir ve enerji kaynagidir. buraya kadar saglikli normal bir insana faydalarini yazdik.

    butun gun muzla beslenmek demek mide asidinin yukselmesi, mide agrisi, gastrit, mide eksimesi, ph dengesinin bozulmasi gibi sonuclar dogurabilir. ayrica yuksek oranda potasyum icerdigi icin, potasyumun vucutta artmasi kalp sorunlari olusturur. tuz ile ekip gibi calisan yuksek doz potasyum böbrek rahatsizligina ve hiper tansiyona yol acabilir. dolayisiyla saglam bunyeyi bile skip atacak yuksek doz muz tuketimi, mide ve sindirim sisteminde rahatsizligi olanlarin agrisini ve acisini artirip durumunu daha da kötulestirebilir.

    bursa halinde cikita muzun kilosu olmus 3 lira. bir kiloya girse 5 muz girer. ögun basi 2 muzdan günde 12-15 muz yenmesi gerekir. bu da kisiye ayda 600-700 lira sirf muz masrafi cikarir ki saglik sorunlari da cabasi. ne yapsan elinde kaliyor bu tez.

    yani kisaca; "midem rahatsiz sadece muz yiyebiliyorum" diye aciklama yapmak, 70 milyonun önünde utanmadan yalanci ve sahtekar durumuna dusmektir. bu cehalette ve kafada birini, sirf kulubün götünü kurtarmak icin yöneticilerle birlikte basinin önüne cikarmak dahi bir o kadar salakliktir, ahmakliktir, rezilliktir.

    not: imkan dahilinde günde bir muz yemeyi ihmal etmeyin. kalin saglicakla...
App Store'dan indirin Google Play'den alın