• 3
    yanlış hatırlıyorsam düzeltin ilk önce beşiktaş-galatasaray süper kupa maçında monkey monkey tezahüratı ile eboue'ye atılmıştır. daha sonra da malum * maçta kendini bilmez bir iki kişinin yaptığı insanlık dışı olaydır. biz yapmadık mı biz de yaptık. muz atmadık ama bienvenu' ye saatçi dedik, mülteci dedik aşağıladık da aşağıladık. ırkçılık sadece derisinin rengi siyah olanları maymuna benzetmek değildir. yüzüne bakıp alay edercesine gülmek bile aşağılamaktır, ırkçılıktır. nerde kaldı bizim mevlana kültürümüz? nerde kaldı türk misafirperverliği? hani biz çoğunluğu müslüman bir ülkeydik? nereden çıktı bizden olmayanı horlamak?
    futbolu bir kenara bırakın normal hayatta bile kendi kendimizi sınıflara ayırıyoruz. sarı pipi, çilli tavuk, kızıl elma vb. gibi tanımlamalar çocukluktan başlıyor nerdeyse. ve işin sonu deri rengi siyah diye maymuna benzetmeye kadar varıyor.
    daha söyleyecek çok şey var ama daha cezam yeni bitti. ve kendimi frenlemeye çalışıyorum. umarım yeni sezonda bu tip çirkinliklerle karşılaşmayız futbolu sadece futbol olarak izleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın