• 22
    oncelikle allahtan rahmet, ailesine sabirlar diliyorum. bu olayin bir aciklamasi, tartismasi olmaz.

    yalniz olayin, yani oldurenlerin galatasarayli oldugu, neden yokken gencecik cocugu bicakladikleri, vs. sadece iddiadan ibaret su anda. tum basin, yayin organlari "iddia"lar uzerine konusuyor. maktulun olayi yasayan arkadasi su sekilde aciklama yapmis:

    “stattan çıktık. 10 kişiydik. gaziosmanpaşa’ya dönüyorduk. söğütlüçeşme’den metrobüsle edirnekapı’ya geldik. metrobüsten önce o indi. bu sırada galatasaraylı iki taraftar, seslendi. kalbinin altından bıçağı soktu. hiçbir tartışma olmadı. saldıranların ikisinde de galatasaray forması vardı. evimize gidecektik.”

    olayin yasanis sekli bana inandirici gelmedi acikcasi. sanki altindan birseyler cikacakmis gibi geliyor. bir insanin kalbinin altina bicak saplayan birinin, yani katilin bu is icin bir sebei olmasi lazim. olay sadece galatasaray-fener tartismasindan dolayi gerceklesmis olsa bile hic bir tartisma yasanmadan kimse kimseyi yanima gelsene deyip akabinde bicaklamaz, hele kalbe dogru bir bicak darbesi ile. he tartisma olsa bile birini oldurmek insanlik dışıdır, hele futbol, taraftarlik ugruna. zannimca bu isin degisik boyutlari gun icinde ve onumuzde gunlerde cinayetin cozulmesi ile ortaya cikacaktir.

    yazdiklarim yanlis anlasilmasin lutfen. hepiniz sinirini, acisini ben de paylasiyorum. sadece olayin futbol disi baska boyutlari oldugunu dusunuyorum. beklemekte fayda var.

    edit: ayrica belirtmeyi unutmusum. bu saat olmus, haberi veren gazeteler ya da televizyonlar olay yerine ait tek bir goruntu, fotograf gecmedi. olay istanbul'un orta yerinde oluyor, haberi alan herhangi bir muhabir yarim saat icinde orada olurdu. dedigim gibi bir bit yenigi cikacak bu isin icinden. oyle ya da boyle en ciddiye aldigim haber sitesi ntvmsnbc hala haberi girmedi bile, buyuk ihtimal ile dogrulatamadigindan olsa gerek. haberi giren hurriyet, milliyet, vs. internet sitelerinin editorlerinin gazeteciligin g'sini bilmeyen coluk cocuk oldugunu unutmayalm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın