• 172
    rakip hakkında bazı notları yazmak gerekirse;

    - hücumda topu kaptırdıktan sonra savunmaya dönüşlerde sıkıntı yaşıyorlar. bu yüzden mümkün olduğunca saldırmayı tercih etmiyorlar ve çok fazla pas yapıp top kaybını minimize etmeyi tercih ediyorlar.
    - hücum esnasında her futbolcunun belli bir mevkisi var fakat sahada serbest tek futbolcuları dirk kuyt. bilhassa savunmada ona dikkat etmemiz gerekiyor çünkü bütün hücumlarda top ona en az 1 sefer de olsa geliyor.
    - savunmalarında en çok açık verdikleri yer sol kanat. reto ziegler oldukça formsuz ve büyük ihtimal bizim maçta da forma giyecek. bizim de hücum ederken daha çok sağ kanadı tercih ettiğimiz düşünülürse hamit altıntop'un mümkün olduğunda emmanuel eboue'ye koşu alanı yaratması ve topu onla buluşturması lazım.
    - savunmalarında geri dörtlü yayın olduğu bölgede her halükarda bulunmaya çalışıyor. önlerinde de 2 tane adam mümkün oldukça yerini alıyor. bizim maçta da büyük ihtimal emre belözoğlu ve mehmet topal yer alacak o 2'lide. yani genelde 6 kişiyle yayın önünü ve çevresini savunuyorlar. bu yüzden top bizdeyken mümkün oldukça top çevirmemiz ve fırsatları kollamamız lazım. hücumdayken sabırlı olmamız anahtar olacak.
    - önceden belirttiğimiz gibi hücumlarında kilit olan dirk kuyt'a dikkat etmemiz gerekiyor çünkü genellikle beklere alan açıyor ve onların efektif olmasını sağlıyor. emmanuel eboue'nin reto ziegler'e açılan koridorları mümkün oldukça daraltması ve hücumdan sonra en kısa zamanda mevkisine dönmesi lazım. tabi hamit altıntop'un da rakibini kovalamaktan vazgeçmemesi şart
    - sol bek albert riera'nın ise hücuma çıkarken kesinlikle dikkatli olması lazım çünkü gökhan gönül ve dirk kuyt o bölgeden hücum etmeyi çok sık tercih ediyorlar. riera'nın yerini kaybettiği anlarda sol stoper oynayacak olan futbolcumuzun kademelere girişleri çok önemli.
    - hücum yaparken 3 adamı *** her zaman yerlerinde oluyor. arkasından orta sahada ofansif rolde olacak olan adam ve beklerle birlikte hücuma çıkan adam sayısı 6'ya çıkıyor. ani top kayıplarında geri dönüşlerde pozisyon alma sıkıntıları yaşıyorlar önceden yazdığımız gibi.
    - hücuma çıkarken gökhan gönül'ün bindirmelerinden ve ilerdeki hücumcu üçlülerden faydalanıyorlar.*** hücuma çıkarken atağa sadece 1 kanat oyuncusu katılıyor ve atağa katılan oyuncu yerine defansif orta sahalardan birisi geçiyor. kanat oyuncuları genellikle içe katetmeyi tercih ediyor ve hücum bölgesinde kalabalık oluşturmaya çalışıyorlar.
    -savunma zaaflarından bir başkasıysa sol cepheden arka direğe doğru açılan ortalar. hamit'in bu avantajı mümkün oldukça zorlaması lazım ve arka direkte didier drogba'yı kullanmamız lazım. onlara göre sol cepheden açılan ortalarda arka direği gökhan gönül alıyor ve sık sık boy dezavantajı yaşıyor. deplasmanda oynadıkları benfica maçında suratına tekme yediği pozisyon ve lazio deplasmanında yedikleri gol aslında bu durumu açıklıyor biraz.
    - korner organizasyonlarını söylemeye gerek yok sanırım.

    maç esnasında mutlaka fırsatlar bulacağız. yeter ki haybeye harcamayalım pozisyonları. savunmadaysa şampiyon olmanın verdiği rahatlıkla pek hata yapacağımızı sanmıyorum. aksine stresli olacak olan onlar bu sefer. allah yardımcınız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın