• 145
    pastanın gerçek çileği olacak maç.şöyle ki;

    fener'in 8 mayıstaki eskişehir kupa maçının uzaması sebebiyle zaten tüm sezon aşırı bitkinleşen futbolcularını daha da bitkin hale getirdi. neredeyse sahada yürüyecek hale geldiler. dün itibariyle hala rejenerasyon çalışması yapıyorlardı. tek taktik çalışmalarını da bugün yapacaklar maçtan 1 gün önce. bu bize sabırlı oynamamız gerektiğini gösteren çok önemli bir done. ilk yarı drogba'nın fizik mücadelesiyle , sürekli koşu yapacak bir burak'la defanslarını , sürekli pas oyunuyla ortasahalarını prese zorlayıp iyice yorarak (çünkü kazanmak zorunda oldukları bir maç) ikinci yarıda bir sneijder- amrabat değişikliğiyle sağdan bindirme yapacak gökhan'ın açıklarını da çok iyi değerlendirebiliriz diye düşünüyorum. ilk yarı asla fütursuzca saldırmadan kontrollü oynamamız gerekli. fenerbahçe ağır oynayan bir takım ve sağlam bir alan savunması ve oturmuş defans kurgumuzla, kontrollü oyunla kazandığımız toplarda her atağı bitirerek kontra yemeden hızlı oynamamız yeterli.

    4-1-3-2 sistemiyle oynadığımız son maçlarda 13-14 civarı bir gol şutu ortalamasına ulaşmışız maç başına ve gol atamadığımız tek maç deplasmandaki real madrid maçı olmuş. o yüzden gol veya goller atabileceğimize neredeyse eminim. buna karşılık fener'in en büyük kozu ve bizim en büyük zaaflarımızdan bir tanesi yan toplar olacak. burada geriden gelen egemen,yobo, mehmet topal gibi adamlarla gol arayacaklar. en çok dikkat etmemiz gereken bu kanat ortaları veya sonrasında oluşacak karambol toplar. yıllarca kadıköyde bu şekilde birçok kolay gol yedik. artık kadıköyde üstün oynadığımız bir maçta bir yan toptan aptalca bir kafa golü daha yiyip geriye düştüğümüzü görmek istemiyorum.

    seyirci faktörü benim için tamamen bilinmezlerle dolu. geçmişleri ortada. yapabilecekleri çirkeflikler ortada. olay mı çıkarırlar sahaya mı girerler hiç kestiremiyorum. ama bildiğim birşey varsa eğer bir erken gol bulursak ve yemeden bir 15 dakika geçerse rüzgarları tamamen terse dönecektir. her kaptırılan topta uğultular homurtular başlayacak, 2 yıllık psikolojik eziklikleri , iğneyi kendilerine batıracakları bir kusma eylemine dönüşecektir. ben geçmiş yıllardaki gibi devamlı ve itici bir taraftar desteği beklemiyorum. çünkü artık ne olursa olsun yeneriz dedikleri veya iyi futbol oynayan bir takımları yok. o yüzden bir golde umutsuzluğa kapılıp çözülebilirler.

    bunun yanında yine en büyük düşmanımız kendimiz olacağız her zamanki gibi. gereksiz sinirlenip hakeme itiraz, seyircinin gazına gelip gereksiz sertlikler, küfürleşmeler, çirkef futbolcularının (caner , baroni , kuyt , topuz vs) tahriklerine cevap vermeler gibi bize zerre faydası olmayacak davranışlar olursa kendi kendimizi yer bitiririz sadece. çünkü ben bu yaşıma kadar daha bir hakemin kadıköy'de fener'in aleyhine bariz bir düdük çaldığını görmedim. ama bizim adımıza sayısız hakem hatası olmuştur orada.
    burada hasan şaş ve ümit davala'ya çok büyük iş düşüyor. özellikle hasan'ın kenarda çok sakin ve ihtiyatlı durabilmesi lazım. çünkü ne olursa olsun maç 90 dakika oynanacak ve büyük ihtimalle son 30 dakikası fenerbahçe oyundan düşecek. bunun lamı cimi yok böyle olacak. eskişehir maçında bile tel tel döküldüler ki eskişehir yürüyerek oynayan bir takım. biz ise zaman zaman çok yüksek tempoda baskılı ve pas oyunu oynuyoruz.

    kağıt üzerinde favori her türlü biziz. ama galatasaray maçlarında attıkları her şut gol olan bir fenerbahçe var ne olursa olsun. inşallah bu seriye bir son veririz. herşey istediğim gibi giderse skor tahminim : 1-3 ama mantığım öyle söylese de fenerbahçe balı yüzünden 2-3 de olabilir diyorum. gol de son dakikada neden olmasın?
App Store'dan indirin Google Play'den alın