resim
Alper Potuk
Takım:Gostivar
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 705
    bu çocuk 5 milyon avro etmez. gelirse amrabat veya yekta kadar katkı sağlar, fazlası olmaz. alınacaksa da bari satın alma opsiyonuyla kiralansın. eğer iyi çıkarsa da 5 değil 10 milyon avro verilsin. yabancı sınırlamasındaki esas amaçlardan biri zaten bu 5 milyon, 10 milyon avroları cukkalamak; muktedirlerin futboldaki uzantılarına akmasını sağlamak.
    daha önce böylesi ümit beslenen ve geleceğe yatırım olarak görülen transferleri ve onlar için harcanan avroları hatırlayalım:

    kaniş: 10 milyon €
    amrabat: 8 milyon €
    kesimal: 4,5 milyon €
    hasan ali: 3,75 milyon €
    yekta: 3,75 milyon €
    orhan şam: 3,5 milyon €
    gökoğlan: 2,75 milyon €

    bunlar hemen aklıma gelen futbolcular ve kendileri için ödenen -yaklaşık- bonservis ücretleri.

    şimdi bu futbolcuları ve kendileri için ödenen bonservis ücretlerini eboue'nin 3.8 milyon €, dany'nin 3.2 milyon € ve melonun 6 milyon € olduğu gerçeğiyle karşılaştıralım. yani basit bir fayda/maliyet hesabı yapalım. sonra bülent akın ve serkan aykut için verilen miktarları ve sonrasını hatırlayalım.

    halbuki orhan gülle diye bir çocuk var kimsenin umursamadığı, riske gireceksen o çocuk için gir, okan derici'yi parlatmaya bak.

    dün oynanan 17 nisan 2013 es-es fener kupa maçını sırf alper'in oyununu bir kez daha görmek için seyrettim fakat ikinci yarının ortalarında uyumuş kalmışım. belki uyuyup kaldığımdan alper'in yine pek bi numarasını göremedim. bence veysel sarı alper potuk'tan daha çok gelecek vaat ediyor.

    bu entry'i en son 24 nisan 2013 saat 15:48 sularında depolamışım...

    -----------------------------

    8 mayıs 2013 fener es-es maçını alper'in oyununu tekrar görmek için seyrettim. evet alper alıyor, veriyor, bir şeyler oynamaya çalışıyor falan ama ortaya koyduğu performans galatasaray için kesinlikle yeterli değil. bu iş fahri tatan ve koray avcı'nın beşiktaş'a transferine benzeyecek. yabancı kısıtlaması alper potuk transferi için yeterli bir bahane değil. madem alper piyasanın en iyisi o halde biz de sıralamada alper'den sonra gelenlere, ikinci veya üçüncü en iyi oyuncuya yönelelim. sonuçta drogba, sneijder, selçuk veya melo almıyoruz. bir de bu alper potuk'un fiyatı şu geçen iki üç haftalık sürede ne oldu da aniden 9 milyon avrolara kadar çıktı?
    ayrıca 8 mayıs 2013 fener es-es maçının en iyi oyuncusu akaminko idi; ki şu performansı ile o da galatasaray'da oynayamaz.

    son olarak şöyle ifade edelim de meramımız anlaşılsın: ey galatasaray ilgilileri muhakkak sizler daha iyisini bilirsiniz. fakat sizler galatasaray takımına şampiyonlar liginde çeyrek final, yarı final veya final oynatmak veya şampiyonlar ligi kupasını aldırmak peşindeyseniz o işi alper potuk ile kotaramazsınız. bence alper için para harcamayın ve o parayı söz verdiğiniz üzere galatasaray'ın borçlarını azaltmak için kullanın.

    her ne olacaksa inşallah galatasaray'ın hayrına olsun.

    <imla>
App Store'dan indirin Google Play'den alın