• 107
    hakkında "bu maçın kazanılamaması halinde şampiyonluğun değeri azalır öyle şampiyonluğa şampiyonluk demem" minvalinde açıklama yapanların galatasaray kültüründen sebeplenmelerini içtenlikle temenni ettiğim maç. sonunda üç puan olan derbi olması ve ezeli rakiple oynanması sebebiyle az biraz ekstra öneme sahip bir 90 dakikadır. yenilirsek üzülür müyüm? çok üzülürüm. şampiyonluk sevincim azalır mı? zerre azalmaz. galatasaray rakibini yenmekten çok ipi göğüslemek, kupayı almak, sonunu getirmek için oynar. bu hep böyle olmuştur.

    ayrıca küçük bir örnek vereyim, bugün türk futboluyla ilgilenen herhangi birini çevir 2006 mayısı de soru işareti koy. sana söyleyeceği 3 aşağı 5 yukarı şunlardır;

    - şampiyon galatasaray
    - denizli
    - bir baba hindi
    - ağlayan fenerliler
    - sevinen hasan şaş
    - heyecanlı eric gerets
    - şampiyonluğa inanan ve 20.45'te tura çıkan milyonlar

    hatırlamayanlar için o sezon kadıköy'de oynanan derbiyi ben hatırlatayım: (bkz: 23 nisan 2006 fenerbahçe galatasaray maçı)
    6-0'lık maç dahil son 15 yılda fener'in bileğini öyle veya böyle bükemediğimiz bütün derbileri üst üste koy bu maç kadar büyük hezimete uğramamışızdır. 4 gol, 14 pozisyon*, 36 pas sonrası atılan gol vs. vs.

    tekrar bakınız: mayıs ayı, sezon sonu ve şampiyon galatasaray

    3'ü 1 arada.

    yemişim kadıköy galibiyetini de derbi zaferini de. netice ne ona bakarım. haa bi de anıları sıcak olan kadıköy'de şampiyonluk turu atılarak noktalanan hazır yapılmışı var: (bkz: 12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçı)

    son tanım da şöyle olsun; galatasaray'ın net favori olarak çıkacağı ligin şampiyonluğuna etki etmeyecek formalite derbisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın