• 14470
    alex ferguson görevi bıraktığını açıkladı. ama size geçmiş olsun öncelikle. sesinizden anlaşılıyor ki, büyük bir yorgunluk içindesiniz.
    ferguson sanıyorum 71 yaşındaydı. hem o yaş hem de teknik direktörlük işi kolay değil. dünyanın en zor işini yapıyoruz. benim de vücudumun neredeyse direnci bitmiş durumda. hem psikolojik hem de fiziksel olarak büyük bir yıpranma içindeyim. çok hastayım.

    13. premier lig şampiyonluğu yaşamış olan 71 yaşındaki ferguson sanki hiç gitmeyecekmiş gibiydi. sadece premier lig de değil, iki şampiyonlar ligi, beş ingiltere federasyon ve 10 community shields kupası’nı da manchester united’ın müzesine taşımış bir büyük usta. sizin de ironiyle konuşmalarınızda sıkça örnek verdiğiniz bir teknik direktördü ferguson.

    alex ferguson 86 yılında manchester’a başladığında ben de türkiye’de antrenörlüğe başladım. o zaman malatyaspor’daydım. onca yılda manchester united’da sayısız başarıya imza atarken ben 22 takım çalıştırdım. örnek olarak hep onu gösteriyordum türk futbolundaki istikrarsızlık adına. artık elimde bir örnek kalmadı. ferguson benim için önemli bir örnekti. dünyaya ferguson gibi bir antrenör gelmez ama çok şükür ben hâlâ devam ediyorum hem de çok zor şartlarda devam ediyorum. alex ferguson istikrar adına dünya futbolunun çok önemli bir örneğidir.

    bir ferguson daha dünyaya gelmez. antrenörlük kurumu adına, onun futbolun kenarında köşesinde ömrü vefa ettiği sürece olması gerek diye düşünüyorum. o kadar zengin bir deneyimin toprak olmaması lazım. tecrübelerini birilerine aktarmalı. kaç ingiltere ligi, kaç şampiyonlar ligi... neler neler yaşadı, yaşattı.

    (bkz: yılmaz vural)
App Store'dan indirin Google Play'den alın