• 14461
    “seneye bu aşamada nasıl oynayacağımızı biliyoruz. hata yapmadan öğrenemiyorsunuz. önümüzdeki sene en azından yine çeyrek final oynamalıyız.”

    “herkes real madrid maçının 80. dakikasındaki pozisyon için ‘eğer ofsayt olmasaydı’ diyor. ama futbolda eğer yoktur. futbol ‘eğerlerle’ oynansaydı her sene avrupa şampiyonu olurdunuz. biz real’e karşı turu ilk maçta kaybettik. ikinci maçta real gibi bir takıma karşı 3-0’dan turu çevirmek imkansızın altında bir seviyede. futbolun bir gerçeği var; hata yapmazsanız kaybetmezsiniz. ama hata yapmazsanız da öğrenemezsiniz. biz real maçlarından öğrenerek çıktık! önümüzdeki sezona büyük katkısı olacaktır bu maçların.”

    “kendi evimizdeki maça gelirsek, ikinci yarıda muhteşem bir geri dönüş yaptık. fakat unutulmamalı ki ilk yarıda 2-3 farklı yenik duruma da düşebilirdik. çünkü ilk maçtaki hataları tekrarladık. ikinci yarı kalbimizi, cesaretimizi koyduk. çok agresif oynadık. bu bize iyi geldi. belki elendik ama en iyi senaryo ile elendik. önümüzdeki sezon artık şampiyonlar ligi’nde nasıl oynanması gerektiğini biliyoruz. o kupayı kaldırmak mı? neden olmasın!”

    “istanbul çok büyük ve kozmopolit bir şehir. büyük ve deniz kenarındaki şehirleri seviyorum. muhteşem, güzel, havalı, aşık olunacak bir şehir burası. yemekleriniz de harika. çünkü afrika yemeklerine çok yakın damak tadınız var. et, balık, sebze ve pilav. özellikle pilavınız muhteşem”

    “şampiyon olduk ama taraftarımızın ağzında kötü bir tat bırakmak istemeyiz. evet kadıköy’de güçlü bir ambians var ama daha önce de gürültülü statlarda oynadım. sorun değil”

    “lig henüz bitmedi. daha önümüzde almamız gereken 6 puan var. hafta sonunda şampiyonluğa ulaştık ama ligin sonunda bize sonsuz destek veren taraftarımızın ağzında kötü bir tat bırakmak istemeyiz.

    kadıköy’de daha önce chelsea formasıyla oynadım. o statta güçlü bir ambians olduğunu kabul ediyorum. türkiye’nin birçok stadında olduğu gibi tutkuyu ve hırçınlığı hemen hissedebiliyorsunuz. ama daha önce de marsilya ve chelsea formalarıyla defalarca çok gürültü yapılan statlarda oynadım.

    benim için böyle zorlu ortamlar sorun değil. hatta tam tersine bu durum beni daha çok motive ediyor. böyle statları daha çok seviyorum. ligi istediğimiz noktada tamamladık ancak derbi her zaman derbidir. hafta sonu f.bahçe karşısında da bundan önce 32 hafta nasıl oynadıysak aynı ciddiyette oynayacağız. ezeli rakibimizin stadından evimize galibiyetle dönmek istiyoruz. bunun için de tüm hafta boyunca ciddi şekilde hazırlanacağız.”

    “teknik direktörümüz ceza aldı ama biz hiç onun yokluğunu hissetmedik. kenarda hep bir teknik direktörümüz vardı. taffarel, ümit davala, hasan şaş hepsi çok önemli isimler. karabük’te taffarel vardı kenarda. ne oldu? kazandık. ümit ve hasan da öyle. hepsine saygımız büyük. bakın zaten bütün hafta teknik direktör takıma idman yaptırıyor. ne yapacaklarımızı anlatıyor. teknik direktörün kenarda oturduğu 90 dakika boyunca mucize mi yaratması bekleniyor? teknik direktörünüz kenarda otururken hiç maç kaybetmediniz mi? futbolda cezalar var. fazla büyütmemek gerek. önemli olan koyduğunuz hedef ve ona nasıl hazırlandığınız”

    “gelecek sezon takımda nasıl değişiklikler olur onu yönetim ve teknik direktör bilir. bunlar benim işim değil. şampiyonlar ligi’nde gelecek sezon en kötü bu yıl yaptıklarımızı tekrarlamamız gerek. ligde de şampiyonluk unvanımızı korumalıyız. g.saray, şampiyonlar ligi’nde yarı finale, finale çıkabilir mi? kupayı kazanabilir mi? tabii ki olur. hayal etmek serbest. önce hayal edeceksiniz. hayallerinizin uğruna çalışacaksınız. hedeflerinizi büyük koymalısınız. ancak o zaman başarılı olabilirsiniz”

    “mourinho ile sürekli konuşuyorum ve mesajlaşıyoruz. real madrid’den ayrılacak mı? chelsea’ye gidecek mi? bu soruların cevabını ben de bilmiyorum. ben g.saray’ın kontratlı futbolcusuyum. ilerisi için şimdiden konuşmak yanlış olur. çünkü hayat bu. nereye, nasıl gideceğin hiç belli olmaz. yarın ne yapacağımızı bile bilmiyoruz. ama şunu söyleyeyim. mutlu olmak önemlidir ve ben g.saray’da çok mutluyum. size bir örnek vereyim. marsilya’da çok mutluyum. orada kalacağımı düşünüyordum ama 2 hafta sonra chelsea’ye gitmiştim. bu yüzden futbolda kesin konuşmak doğru olmaz”

    “mourinho’nun nasıl bir karar vereceğini inanın ben de bilmiyorum. ama şunu söyleyebilirim ki jose mourinho, chelsea tarihinin çok önemli bir parçası. neden olmasın? onun gibi bir antrenörün çok tercihi olur ve jose en iyisini seçer. kendisi için en doğru kararı verecektir”

    “ingiltere ligi dünyanın en zor liglerinden biri. çok katılımcı, her sene farklı şampiyonların çıkabileceği bir lig. dünyanın en iyi futbolcuları orada oynuyor. türkiye’de ise gerçekten çok kaliteli futbolcular var. burada şampiyon olmak istiyorsan çok mücadele etmelisin. türkiye ligi de avrupa’nın üst seviyesine yakın ve oraya her an adım atabilecek durumda”

    “açık söylemem gerekirse bayern münih çok iyi bir takım. barcelona’yı böyle (bayern 4-0 ve 3-0 kazanmıştı) eleyebiliyorlarsa iyi bir takım olmalılar. alman futbolu yükselişte. futbola bir dönem italyanlar, bir dönem ingilizler damga vurdu sonra ispanyollar yükselişteydi. şimdi ise almanlar hükmedecek gibi görünüyor. alman devriminin başlangıcını yaşıyoruz. bu egemenlikleri ne kadar sürer bilemem ama almanların öne geçtiğini kabul etmek gerek”

    (bkz: didier drogba)
App Store'dan indirin Google Play'den alın