• 14443
    senin kadar* gsstore işini bu kadar yakından takip eden birine konuları açıklamakta yetersiz kalıyorsak, işimiz gerçekten çok zor.

    önce forma konusunu twitter’da açıklamıştım bir kez de genişleterek burada anlatayım.

    sezon sonuna yaklaştığımız bu günlerde forma sıkıntısı yaşandığı bir gerçek. bunun nedenlerine gelince:

    1) sezon bitiminde eski ürün stoklarının kalmayışı ticari olarak doğru bir uygulama. iyi bir satış dönemi yaşayan bütün başarılı kulüplerde bu böyledir zaten. ya ürünler bitmiş ya da bedenleri kırılmıştır. elde fazla kalmış ise indirime gidilmiştir. bu bakımdan formaların neredeyse tamamını satmış olmak bence başrı olarak değerlendirilmeli.

    2) planlama 6-10 ay önceden yapılıyor. yani ocak - mayıs döneminde satılacak formaların siparişi temmuz başında verilmişti. bu konuda maalesef esnekliğimiz yok. örneğin drogba transferinden sonra ek bir sipariş yapmanıza imkan yok. siparişlerin verildiği dönemde verilen sipariş adetleri geçmiş dönemlere göre adamakıllı iddialı rakamlardı.

    3) bu yıl taraftar talebi her türlü beklentinin üzerinde oldu. forma satışlarında sanırım türkiye rekorunu kırdık. rakamları önümüzdeki günlerde açıklayacağım. her zaman dediğim gibi bir kulübün gerçek sponsoru taraftarlardır ve taraftarımız üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir.

    4) izleyenler biliyorlar, mağaza sayısında büyük bir artış yakalayarak, ülke çapında yaygınlaşmayı sağlamaya çalışıyoruz ve büyük ölçüde bunu başardık. kısmet olursa mayıs sonu itibariyle 75 satış noktasına erişmiş olacağız. bu durum da talebin genişlemesine yardımcı oldu. forma satışlarında gördüğümüz bu pozitif ivmenin devamını sağlamak için yeni sezona yönelik aldığımız önlemler var ve bunları da önümüzdeki günlerde sizlere duyuracağım.

    forma dışı ürünlere gelince, sürekli yeni ürünler çıkararak taraftarın beğenisine sunmaktayız. bu nedenle taraftarımız mağazaya her girişinde yeni bir takım ürünler görebiliyor. sunulan ürünlerin satış performansı da gayet başarılı oluyor. tekrar (rpt) üretimleri yapıyor, ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz. çoğunlukla indirime girmemize gerek kalmadan ürünler tükeniyor. ürünleri mevsimsel gereksinimlere uygun bir planlama ile mağazalara sokmaktayız. örneğin bir arkadaşımız polar aradığını ama bulamadığını belirtiyor. lütfen söyler misin bu mevsimde hangi markada polar bulabilirsin.

    taraftardan aldığımız her türlü öneri ve eleştiriyi dikkatle dinliyor ve yapılması gerekenleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. tabii ki başarabildiklerimiz yanında başaramadıklarımız da var. çoğunlukla eksik kaldığımız noktalarda belirli sorun alanları bulunuyor ve bunları da desteğinizle mutlaka aşacağız.

    işe başladığımda şöyle bir şey demiştim. "bu destek ve güvenle, başarısız olmak başarı olur." aynı inancımı koruyorum. tüm taraftarlarımıza verdikleri müthiş destek ve güven için bir kez daha teşekkür ediyorum.

    umarım verdiğim bilgiler tatmin edici olmuştur.

    sevgiler,

    nkantarelli
App Store'dan indirin Google Play'den alın