• 14438
    “sezona 10 kişi kaldığımız maçta süper kupa’yı alarak başladık. iki haftanın haricinde lider olduk. genelde iyi oynadık. yüzme havuzu gibi bir sahada oynadıktan sonra, ‘daha söyleyeceğimiz sözler bitmedi’ diyerek takıma olan güvenimi belirttim. schalke ve real madrid’i yendik. real madrid maçından sonra oyuncularıma ilk defa serzenişte bulundum. ‘ben size söyledim’ dedim. sonradan haklı olmak bir şey ifade etmiyor. onlara turu geçebileceğimizi söylemiştim. hakemler de sonuçlara tesir etti ama ilk maçtan itibaren olan çekinceler olmamalıydı. dünyada yenilmeyecek takım, varılmayacak hedef yoktur. 3-0’lık maçın ardından ofsayttan gol yiyip durumu 3-1’e getirmek herkesin harcı değildir. kaybettikten sonra ağlamak bizde meşhurdur. bu noktalarda kalmamız gerektiğine inanıyorum. burada olduğumuz süre içerisinde, bize yapılan hatalar yapılmayacaktır. galatasaray’ın oynadığı bir sistem ve oyun anlayışı var. zaten bu konuda herkes hakkımızı veriyor. karşılıklı diyaloğumuzun sonuçlara tesir ettiği düşüncesindeler. herkes haklı.”

    “tabii ki çok mutluyum. kaç defa şampiyon olduğunuz önemli değil. rakiplerimize de teşekkür ediyoruz. biz herkese saygı duyarak oynadık ama mücadeleden vazgeçmeden başarıya ulaştık. emeği geçen herkese, bizlere desteklerini veren başta başkanımız olmak üzere tüm yöneticilerimiz, çalışanlarımız ve taraftarlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. en önemli payı aslan futbolcularıma veriyorum, alınlarından öpüyorum. soyunma odasında olmadım, futbolcuların keyif yaşaması için. cezamdan dolayı da giremiyorum. maç başında çok ciddi konsantre olduklarını biliyorum.”

    "mourinho porto’dayken çok iyi dost olduk. benim için çok iyi bir dost. başarısını da tekrar tekrar belirtmeye gerek yok. bir araya gelip konuşacak kadar da samimiyiz. böyle bir dostum olduğu için şanslıyım."

    tüm galatasaraylılar’ı tebrik ediyorum. keyfini çıkarsınlar. kutlamaları trabzon maçı sonrasına bıraktık. 17.05 ve 19.05 bizim için önemli. dünyadaki tüm galatasaraylılar’ı elimi kalbime götürerek selamlıyorum."

    “bu şampiyonlukla ilgili özel bir düşüncem var. tüm galatasaraylılar’ın gurur duyabileceği bir takım kurarsak, bundan mutlu olacağımı belirtmiştim. şimdi bunun gururunu yaşıyorum. galatasaraylılar da, ‘biz bu takımla ne kadar gurur duysak azdır’ cümlesini kuruyordur.”

    “önümüzdeki sezonun planlamaları şimdiden yapılıyor. kendimizi nasıl yenileyeceğimiz de önemli. yapabileceğimizin azamisini yapmaya çalışacağız. güzel, keyifli bir tatili hak ettiğimiz düşüncesindeyim. galatasaray daha önce de liderdi, gelen transferlerle de lider oldu. galatasaray eksik noktalarına önemli transferler yine yapacaktır. başkanımız ve yönetimimiz bu konuda bizimle ortak çalışmalar yapıyor. kadromuza katacağımız isimler, herkesin beğenisini kazanacak futbolcular olacak.”

    “medya organları ‘en’leri belirleyecektir ama bunu benim yapmam çok hakkaniyetli olmaz. takımın ön planda olmasını isteyen biri olarak, bir isim söylemem diğerlerine haksızlık olur. son noktaya kadar herkesin çok büyük katkısı olduğuna inanıyorum. futbolcularımızın hepsi ‘en!’...”

    “herkesin bir yaşam felsefesi vardır. bu felsefe içerisinde bizim başarıya doyma lüksümüz yok. böyle bir şey hissettiğimde kenara çekilirim. ama benim yapımda böyle bir şey yok. son ana kadar ciddiyet var. uluslararası maçlarda finale gelmek ve finalde kazanmak da bu noktadan çıktı. finale gelmişken neden şampiyon olmayayım düşüncesi bizi zaferlere götürdü.”

    “drogba, herkesin onayıyla dünyanın en büyük santrforu. her şeyi hazmetmiş, çok iyi bir karakter. drogba’yla her şeyi konuşuyorum, ona çok güveniyorum. antrenmanda ya da maçta onun bize katacağı çok şey var. galatasaray ailesi önemli bir lider kazanmıştır. en az önceki takımlarında olduğu kadar burada mutlu olacaktır.”

    seyrederken onları gurur duyuyorum. sürpriz yapmak istedim onlara. kaptanlığı selçuk'a verirken hiç tereddüt etmedik. selçuk'a kaptanlık çok yakıştı. o da bunu ne kadar iyi taşıdığını gösterdi."

    "burak'ın olduğu yerden memnun olmamasını istiyorum. iyi bir futbolcu, yetenekleri var. oyunun her anına tesir edebilecek bir yeteneği var. ona da bunun iyi tesir etmesi için sezon arasında kestik. futbolcu kendi istediği futbolcuyu oturtmak istemez. shevchenko'yu bir keresinde çıkarmıştım. o yüzünü asmıştı. ona neden böyle olduğunu sorduğumda '1 dakika bile eksik oynasam mutsuz oluyorum' demişti. kulübede olunca yüzüne perde inmiyor. daha önemli işler yapman gerekir mesajı vermek için ona böyle şeyler yaptık."

    ''ben burak'a sürekli şunu söylerim. sen bir şey yaparsan bunu senden isterler. örneğin, bu vücut yapısıyla burak nasıl kafaya çıkmaz? onun silahlarından biri de bu olmalı. rakipler onun hangi bir yönüne tedbir alacaklar. kafa, koşu, çalım, birebir hepsini göstermesi lazım. seneye onu çok önemli bir sürpriz bekliyor. seneye 10 kilometreden aşağı koşmaması gerekecek. burak'ın 10 kilometreyi geçtiği zamanlar da oldu, aşağıya düştüğü zamanlar da. siz insana yeteneği veremezsiniz. ben insanlardan yapamayacağı şeyleri istemiyorum."

    (bkz: fatih terim)
App Store'dan indirin Google Play'den alın