• 15
    galatasaraylılar için çok geçmişte kalmış, kalması gereken algıdır.

    sebebi basit: dedemin ve hatta babamın ve daha da hatta benim gençliğimde yerlerde sürünen türk futbolu sebebiyle böyle bir algı vardı. o zamanlar yanlış da değildi. çünkü gelen geçen türk takımlarını elerdi arkadaş. ilk turdan öteye geçebilen takım sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi. meraklısı araştırsın, yine en çok tur geçen takım galatasaray olmuştu radyo günleri vesiyah-beyaz tv günlerinde.

    o zamanlar kim avrupa kupası oynarsa maça giderdim. galatasaray, fener, beşiktaş ayırmazdım. hatta ilk izlediğim avrupa maçı beşiktaş - aston villa'ydı, yıl 1982 olmalı. derdimiz takımların tur geçmesi falan zaten değildi, yabancı takım görelim diye giderdik maçlara. yabancı hayranıydım demek ki.

    ne zaman ki galatasarayın başına derwall geçti işler değişmeye başladı. avrupalılarla kafa kafaya oynayan maçlar, bize göre şanssız , austria wien, psv, ürdingen* edit: uerdingen yazılıyormuş, yapma hayrettin'e teşekkürler. maçları falan derken galatasaray ağırlığını göstermeye başlamıştı.

    88-89 sezonunda galatasaray şampiyon kulüplerde yarı finale çıktı ve avrupa maçları artık takım maçları haline döndü. sebebi galatasaraylılar kesinlikle değil, kıskanan kuşlardır.

    bu sezondan sonra bende bir de şöyle bir değişiklik oldu. avrupada liverpool'u tutardım. hani şu ülkede şunu, bu ülkede bunu falan değil sadece liverpool. 88-89'dan sonra tüm dünyada galatasaray'dan başka takım tutmamın çok saçma olduğunu düşündüm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın