resim
Carlos Andrade Souza
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Sol Bek
Yaş:37
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 68
    --- alıntı ---

    carlinhos
    carlos andrade souza, kısaca carlinhos futbola santos kulübünde başladı. 1987 doğumlu sol bek 2005 yılında, henüz 18 yaşındayken ilk kez a takıma girdi. 2006 yılında ligin 2.devresinde yakaladığı forma ve gelişime dunga da kayıtsız kalamayarak kasım ayında brezilya milli takımı'nın isviçre ile oynayacağı hazırlık maçı kadrosuna davet etti. 2007'de güney amerika şampiyonu olan u-20 takımının da as oyuncusuydu.

    carlinhos için kariyerindeki en büyük şanssızlık santos döneminde kleber'in arkasında beklemesiydi. santos taraftarı ve luxemburgo'nun çok sevdiği oyuncuyu, forma bulduğu zaman iyi oynamasına rağmen kesemedi. brezilya'da kadife ayaklı, yumuşak, inceci oyuncuların her zaman el üstünde tutulması; carlinhos'un atletik, hızlı, tempolu, temastan kaçmayan, hücum ederken savunma görevlerini de unutmayan dengeli oyununu gölgeledi.

    bir avrupa takımında oynasalar yedek bekleyenin kleber, oynayanın carlinhos olacağı aşikârken brezilya'da tersi oldu. luxemburgo'nun gelişiyle tamamen kadro dışına itilmesi ve formunun dip yapması yüzünden cruzeiro'ya kiralık gönderildi. luxemburgo onun yıldız psikolojisine girdiğini, şöhretini bir kenara bırakarak bir süre kariyerine başka takımda devam etmesinin daha iyi olacağını söyledi. pek haklı sayılmazdı.

    cruzeiro ve mirassol ile de kariyerini ileri taşıyamayan carlinhos, ikinci ligde oynayan santo andre'ye kadar düştü; ama o düşüş sayesinde kariyerini tekrar canlandırdı. 2010 paulista eyalet şampiyonası'nda ikinci olan takımın en iyi oyuncusuydu ve 2010 campeonato brasileirao devre arasında bedelsiz olarak fluminense'ye geldi.

    carlinhos atletik özellikleri, sürati, tempolu bindirmeleri, devamlılığı, mücadele kalitesi ve dripling becerisiyle takımın bankosu oldu. fluminense'yi sezon sonunda şampiyonluğa taşıyan isimler arasında da yadsınamaz bir yere sahipti.

    kusursuz bir tekniği, çok yumuşak bilekleri, doğaçlama bir yaratıcılığı yok belki ama yabana atılmayacak ve fark yaratacak toplam tekniğe sahip.

    galatasaray'ın gündemindeki oyuncu, hali hazırda ülke içindeki en iyi, hazır ve komple sol bek. avrupa'da rahat tutunmasını sağlayacak, türkiye'deki sertlikten yılmayacak bir oyun karakteri var.

    amrabat'ın topsuz oyunda yaratacağı zaafları kapatacak defansif bilince sahip. fatih terim agresif tarzına uygun. sık ve uzun süreli sakatlanmaz, antrenman standardı yüksek, performans aralığı dar ve istikrarlı bir profil çizdi. fluminense'de 100 maçı devirdi. galatasaray'a gelir de aynı şekilde devam ederse 28-32 yaş arasını elit bir ligde geçirmesi işten bile değil.

    --- alıntı ---

    kaynak: alper öcal ligtv.com.tr
App Store'dan indirin Google Play'den alın