• 178
    t a a r a b t da geldiğine göre birkaç kelam etme zamanı...

    sözlükte ısrarla ve inatla ayrımcılık olduğunu söyleyenlere ''hayır yok'' diyemeyeceğim. ama bunu iddia edenlerin ispat etmesi gerek. eğer t a a r a b t da dahil birkaç yazarın entrylerini referans göstererek işte burada ayrımcılık var derseniz onların aldıkları cezayı da hesaba katmanız gerek. galatasaray ile ilgili olup en fazla ceza yiyen isim 1) t a a r a b t, 2) de fatih terim'dir sanırım. evet keskin yazıyor, hakaretli entrylerini de gördüm ama defalarca ceza aldığını gördüm. yani taarabt ı örnek gösterirken neden aldığı cezaları atlıyorsunuz? ben bunu anlayamıyorum.

    bir de pippo üzerinden bir devrim hareketi var ki okudukça ajdar'ı izleyip utanırsın ya hani, başından aşağı bir sıcak basar ''bu nasıl adam'' diye, aynı öyle oluyorum.

    neyin devrimi? kime devrim? ve pippo için mi? ve sonucu ne olacak? hagi'nin evini basıp hagi ve gs yi rehin alıp zorla sözlük şifrelerini alarak, sözlüğün kodlarını alarak yönetime el mi koyacağız? eğer öyle bir niyet varsa muvaffak olmak çok zor. he sen adamların zaten adil olmadığını düşünüyorsan senin bağırıp çağırmanla adil olmayacaklarını da görmelisin. bence adiller orası ayrı.

    hagi ile galatasaray hakkındaki fikirleri birebir zıt olan 4 kişi moderatörlük yaptı 2si de yapmaya devam ediyor, sence bundan daha adil ne olabilir? ben burada küfürlü entryler ile ilgili yapılan serzenişleri de anlamış değilim. duruma küfür etmek var, kişiye küfür etmek var, kendine küfür etmek var. siz örnek verirken duruma ve kendine küfreden insanı örnek veriyorsunuz, adamın atılma sebebi başkalarına küfür. arada karşı tarafa da küfretmiş, bir bakıyorsun o entryden sonra 3 hafta ceza almış adam. cezası bitince de bir daha karşı taraftan kimseye küfretmemiş.

    çifte standart mevzuları çok değişik. buradaki benim gördüğüm gelmiş geçmiş en muhalefet isim prekazi8. neler neler yazdı, msnden, sözlükten nasıl hararetli kavgalar ettik. bir kere görmedim adamın ceza alacak bir şey yazdığını. farklı fikirlerinden atılacak olsa biri ilk prekazi8 olurdu bence. neden burada? sözlüğün rengi kendisi. böyle koyuya çalan akrilik mürdüm renginde. hani straples krem rengi gelinliğin kenarlarına çekilen şeritler taşlı olur ya artık onlar pastel kenarlıklarla süslemek revaçta, taşları sonra üstüne koydurtuyorsun çok şık duruyor. hem düz beyaz gelinlik banelliğinden kurtuluyorsun hem de taşlar daha göz alıcı oluyor. o yüzden akrilik mürdüm güzel renk. abi farklı ses olsun olsun dediniz, e mahalle takımı, zizonkovac, prekazi8 farklı ses ve başından beri buradalar. ne oldu ki? farklı seslere tahammülsüzlük yazarlar içinde var. moderatörlerde göremedim.

    hagi de yazar olarak tahammül sınırını zorladığını bildirdi ama moderatör olarak kurallar gereği attığını söyledi. yani yazar olarak sevmediği için atmamış ki, kurallar gereği atmış. neden bu kadar geç atmış var bir de. ha durun durun ''neden hemen cevap vermemiş'' var.

    burayı yılmaz özdil gibi yazacağım ki anlaşılır olsun;

    pilot olan hakkında açıklamayı onu pilot yapan mod yapar..
    ki kimsenin aklında soru işareti kalmasın.
    kontrol merkezindeki açıklamalarla geçiştirmek istemezler..
    bizim milletimiz tatmin olmaz çünkü..
    diğer modlar da açıklamayı hagi'ye bırakmışlar, doğru da
    yapmışlar...
    o da şırnak'ta asker..
    bir dağın etetğindeki bir karakolda, imkanlar sınırlı...
    her dakika giremiyor sözlüğe, zira asker ilgi bekler, üstü tekmil bekler, devlet hizmet bekler...
    şırnak bu, her dakika internet çekmez, geceden gündüze çalışıyorsan eğer hep tetikte olmalısın..

    anladınız mı? ben de demogojinin kralını yapabiliyorum. modlar açıklama yapma kısmını hagi'ye bırakmış o pilot ettiği için, o da hemen girememiş. adam bundan art niyet arıyorsa zaten haksızdır bence.

    sözlükte ayrımcılık var. isimleri de sayarım.

    bana var, feanor'a var, lamore ile thisisthebest'e var. bu isimlere tam ayrıcalık var bence. ben küfür etsem şimdi kimse beni pilot yapmaz hagi görünce telefon açar ''sikicem belanı mal mal yazma sil onu'' der, toka sarhoş musun der diğer modlar. lamore ve thisisthebest zaten küfür etmez ama başından beri çok adil ve kavgasız gürültüsüz yazdıkları için, idare ettikleri için ettikleri ilk küfürde atılmazlar mesela. feanor'a ise yaşlı diye tahammül ediliyor. ama t a a r a b t'a yok lan. ona ayrımcılık yok. alben10'a vardı mesela. o kadar küfrü, hakareti hiç görmedim ben. durduk yere gasol'e haftalarca ceza aldırmıştı.

    pippo'ya da ayrımcılık yok. atılacak bir sürü yanlış hareket yapmışken aradan bir tanesi dikkate alınmış ve atılmış. kendisinin atılması yüzünden sözlükte ayrımcılık var geyiği bir ilk değil ve hiçbir zaman da son olmayacak.

    bir yazar kendi isteğiyle ayrılınca modlar küstürdü, kurallara riayet etmeyince başkaları yapınca atmıyorsunuz, işi gücü olup sözlüğe giremeyince modlar partonuyla konuşup iş kitletmiş adam sözlüğe giremesin diye oluyor. yahu yapmayın allahaşkına. ayrımcılık sizde var. ayrımcılık, giden-atılan-küsen adamın arkadaşlarında var. hep yakınınızı kayırıyorsunuz. arkadaş falan dediğiniz isimleri tek tek saydığınız * adamlardan barfly, vay acondios, hadomer hep ceza alan adamlar zamanında. onların da ceza aldığı vaki oldu. hem de tribünde kol kola bağırırken. öyle sandığınız gibi ali kıran başkesen bir durum yok.

    pippo'nun atılması, onun sonuna kadar hakettiği bir durum bence. objektif bakarak söylüyorum. halim abinin atılmaması normal, taarabtın ceza alması hoş, erciyes'in birinci lige çıkması ise mide bulandırıcı.

    bu da hagi'nin bahçesindeki rottweiler,

    http://www.fanpop.com/...rottweiler-wallpaper

    devrim yaparken evlerine falan sızacaksak bunu atlatmamız lazım hacı. yoksa çok zor...

    (bkz: t a a r a b t gibi entry girme rehberi)
    2. (bkz: ekşisözlükten ilham alınarak yapılan bir siteye ekşisözlük stili entry girince hor görülmek)
App Store'dan indirin Google Play'den alın