resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 1125
    citayi oyle bir yere koydu ki, basarisiz gecen real madrid yillarinda tarihin gelmis gecmis en iyi takimlarindan birini dunyada zorlayabilmis tek takimin hocasi olmus, o takima ragmen bir lig kupasi, bir kral kupasi (muhtemelen iki olacak), ve bir ispanyol super kupasi kazanmis, sampiyonlar liginde uc sezonda da yari finalde elenmistir. ayrica ligde gol rekorlari kirmis, di maria, mesut ozil, sami khedira gibi isimlerin kalbur ustu oyuncu statusunden dunya yildizi statusune cikmalarinda pay sahibi olmustur ve buna ragmen basarisizdir.

    ayrica ispanyol basininda ozellikle barcelona cekirdeginin ispanya milli takimiyla tarihin en basarili milli takim performansini ciziyor olmasinin da etkisiyle sevilmeyen kisi haline gelmisti. elestiri dozunda bizden asagi kalmayan ispanyol medyasi ve halki tarafindan ozellikle son 2 yildir kendisine yapilan baski ve antipati iyice artirilmisti. oyle ki is sergio ramos ve iker casillas'in kendisine, hakli veya haksiz sebeplerle, cephe almasina kadar gitmisti.

    real madrid hata yapti ve bu adami gonderecek. talibi bol. abramovich'in radamel falcao, angel di maria, joao moutinho ve pepe'nin sozunu verdigine dair soylentiler var. diger yandan ingiltere'de mourinho'yu tatmin edecek tek maviler londra'da degil, bilmem anlatabildim mi... milan'da hoca ayrilacak, inter de kollar acik bekleyecektir.

    yakisiksiz hareketlerini de gorduk, gormedik degil. gitti rakibinin gozune parmak soktu, yeri geldi futbolu fazla defansiflestirdi, basin toplantilarinda agzina geleni soyledi ama her zaman dogal, icten, hirsli, atesli, duygusal, ve cayir cayir bir akdeniz insani oldu jose mourinho. kendisinin sampiyonlar ligini kazanmasini isterdim ama olmadi, hakeden kazandi.

    yolun acik olsun jose mourinho.
App Store'dan indirin Google Play'den alın