• 159
    pilot olmasını haksız bulduğum yazardır.

    evet, kendisi çocukluk arkadaşımdır. hatta kendisini bu sözlükle ben tanıştırdım, tüm suç bende yani. şimdi çok sevdiğim abilerimiz, hagi, savaskaradag, feanor, barfly atılmasının doğru olduğunu savunuyor.

    hagi'nin atılma sebebini açıkladığı entry'nin 1. kısmından başlayalım. yapmayın abi. bu sözlükte ilk kez birileri birilerine küfretmiyor. sadece arda turan başlığını açsanız binlerce hakaret içerikli entry bulabilirsiniz. şahsen ben, emre belözoğlu için, aziz yıldırım için ölse üzülmem demişimdir. bilmiyorum, muhtemelen demişimdir yani, öyle düşünüyorum. bu söylediğimiz entry'leri hadomer yazsa, feanor yazsa pilot yapabilir misiniz bunlar için? yapmayın. işte burada bir çifte standart devreye giriyor. evet, belki şu an ben de o çifte standardı kullanıyorum, arkadaşımı savunuyorum. bleach için yapmadım aynı şeyi, ya da başka bir pilot yazar için. hatta moderasyonu savundum. belki hata bu. ama sizin yaptığınız da hata, bunu bilmeniz gerekiyor.

    blog açabilir bu insanlar, ki daha önce yapanlar oldu. sözlükte tanışıp, sonra sözlükten ayrılıp blog açan gruplar var. fakat zorunda değil ki abi. beğenmiyorsan git blog aç demek çok mu uygun galatasaray kültürüne? bu biraz da sözlüğün sahibi benim demek değil mi? ben sanıyordum ki biz burada hep beraber, ortak bir çaba için hareket ediyoruz. kimse sözlüğün sahibi değil, herkes sözlüğün sahibi. yanlış biliyorsam uyarın beni fakat, bu yapılan böyle bir ortam için hiç ama hiç demokratik bir uygulama değil.

    pippo'nun çoğu yazdığını ben de beğenmiyorum. hatta ona en fazla of veren yazarlardan olabilirim. ama atılması uygun değil bunlar için. başka bir kişi bile varsa ki bunları yazdığı için atamayacaksın, onu da atmamalısın. ben birden çok kişi sayarım bunları yazıp sözlükte barınabilecek. bu da sorun değil bana göre, arkadaş ortamı oluşmuş, güzel. ama sorun olan çifte standart.

    gelelim 2. kısma, çifte hesap kullanması. eğer tanıyan arkadaşlar sözüme değer verirse, bahsi geçen ikinci hesap gerçekten de pippo'nun kuzenine aittir. ikisini de çocukluktan beri tanıyorum. eğer referansım uygunsa, buyrun. ben açık söylüyorum, bu adamlar kuzendir.

    bu benim son sözümdür bu konuda. bildiklerim, düşündüklerim bunlar. saygılar.

    edit: hagi'den gelen mesajı yeni gördüm. aynı cümleler kullanılmış, pippo ceza aldığında cristo'nun hesabından yazmış diyor. bu konuda bir bilgim yok, hiç kimseyi böyle bir şey için savunamam da, yeremem de. karar moderasyonundur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın