resim
Hakan Şükür
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:52
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 1912
    futbol yaşantısı boyunca klüp takımları ve milli takımda 30'un üzerinde forvete partnerlik yapmış, gelmiş geçmiş en büyük türk futbolcudur. partnerlerini bir bir sayacak olursak:

    ilk geldiği 1992 - 93 sezonunda arif erdem, kubilay türkyılmaz, uğur tütüneker ve daha 17 yaşındaki mustafa kocabey. teknik direktör kalli dikkati çekerim... hatta bu dönemde takımın yıldızları arif erdem ve kubilay türkyılmaz'dı, hakan şükür bunlara partnerlik yapıyordu.
    1993 - 94'te kadro değişmemiş, 1994 - 95'te saffet sancaklı eşlik etmiştir. ve tabi ki arif erdem...
    1995 - 96'da önce torino'da ruggiero rizzitelli hakan'a partnerlik yapmış, ki az sövmemiştik kendisine hakan'a pas vermiyor diye, akabinde orada tutunamayan kral tekrar galatasaray'a dönerek dean saunders'a eşlik etmiştir. ve hala arif erdem...
    1996 - 97'da fatih terim dönemi başlamış forvet hattı hakan şükür, arif erdem, adrian knup ve adrian ilie'den oluşmuştur. bu sezonun ikinci yarısı başlamadan adrian knup'la yollar ayrılmıştır, eminim hakan şükür yüzündendir.
    1997 - 98 sezonunun devre arasında da adrian ilie valencia'ya transfer olmuştur, bu transferin de hakan şükür'ün kaprisleri yüzünden gerçekleştirildiği söyleniyor. yüksek bonservis falan hepsi hikaye, adam üç defa cuma kaçırdı hakan şükür bu adamla oynar mı artık, tabi ki oynamaz..
    1998 - 99 sezonunda forvet ikilisini hakan şükür ve arif erdem kesin olarak oluşturmaya başladı artık. ara sıra istanbulspor'dan transfer edilen saffet akyüz ve kartalspor'dan alınan burak akdiş bunlara eşlik ediyordu.
    1999 - 00 sezonunda burak akdiş'le yollar ayrılmış yerine brezilya'dan mandinga dos santos marcio transfer edilmiştir. hatta 22 aralık 1999 fenerbahçe galatasaray maçında golü vardır bu adamın.
    2000 - 01 sezonunda inter'e transfer olan hakan şükür'e artık christian vieri, luis nazario de lima ronaldo ve muhammed kallon eşlik etmeye başlamıştır. ööeehhh!!!
    2001 - 02 sezonunun ikinci yarısında parma'ya transfer olan kral'a marco di vaio ve leite ribeiro adriano eşlik etmiştir.
    2002 - 03 sezonunda blacburn rovers'ta oynarken ise partnerleri andy cole ve dwight yorke idi.
    2003 - 04 sezonunda tekrar yuvaya dönen hakan şükür'e ümit karan ve necati ateş eşlik etmeye çabalamışlardır. ve tabi ki yeniden arif erdem. bir de unutmadan bu sezonun devre arasında transfer edilen florin bratu da tutunamayanlar arasındadır. ha bir de sezon başında gaziantep maçında ali lukunkuyla beraber oynamak zorunda kalmıştır, o nu da belirtelim yeri gelmişken..
    2004 - 05 sezonunda parneri genellikle necati ateş olmuştur, ümit karan kısa bir ankaraspor macerası yaşamıştır ve genç yetenek hasan kabze transfer edilmiştir.
    2005- 06 sezonunda eric gerets'in takımın başına gelmesiyle krala kulübe yolu gözükmüş, maçların çoğunda forvet hattını ümit karan - necati ateş ikilisi oluşturmuştur. ve bu konuda hakan'ın sorun çıkarttığını hatırlamıyorum, hatta sonradan oyuna girdiği maçlarda da gollerini attığı olmuştur... ve arif erdemsiz ilk sezon...
    2006 - 07 sezonunda forvet hattı aynı kalmıştır.
    2007 - 08 sezonunda tekrar kalli'li dönem başlamıştır. forvet hattı hakan şükür, ümit karan ve shabani nonda tarafından oluşturulmuştur.
    ve the end...

    işin ilginç tarafı hakan şükür'ün galatasaray'lı yıllarına kalli'yle başlayıp kalli'yle veda etmesidir.

    bu arada milli takımda da hakan'ın değişken partnerleri oldu. kabaca sayarsak: arif erdem, oktay derelioğlu, arif erdem, saffet sancaklı, faruk yiğit, arif erdem, serhat akyüz, arif erdem, fatih tekke, cenk işler, hasan özer, nihat kahveci, arif erdem benim aklıma gelenler arasında.

    ha bir de babam diyordu ki eğer bu adam bir sene önce gelmiş veya bir sene sonra takımdan ayrılmış olsaymış, yani tanju çolak veyamario jardelle beraber oynamış olsaymış, tanju'yla jardel'e en az 50 (elli) gol attırırmış.

    partnerlerini sayarken arif erdem'i saymıştım di mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın