UEFA Kupa Galipleri Kupası 1. Eleme Turu İlk Maçı
0 - 1
  • 8
    galatasaray'ın 3-5-2 sistemiyle sahaya çıktığı maç. kalede hayrettin demirbaş, savunmada kaptan bülent korkmaz, terim'in prensi vedat inceefe, 92 akdeniz olimpiyatları şampiyonluğunda yıldızı parlamış genç feti okuroğlu, orta sahada sağda ulrich van gobbel solda küçük hakan, ortada savaşçı evren tuhan, joker ümit davala ve eski kaptan tugay kerimoğlu, ileride de arif erdem - büyük hakan ikilisiyle çıkmıştı maça.

    hagi fener maçında sakatlanmıştı ve sahada yoktu; ama olsun önemli değildi, rakip moldova takımıydı, zayıftı, her türlü kazanacaktık. ama öyle kolay olmadı. bir kere maçın 20. dakikasında yapılan vedat-bekir değişikliğiyle durumu anlamalıydık zaten. ilk yarı golsüz bitti.
    ikinci yarısı da en az ilk yarısı kadar zevksiz bir maçtı. 70.dakikada fatih hoca davala-knup değişikliği yaptı, forveti üçledi. her zamanki gibi galibiyet istiyordu imparator. derken van gobbel rakibin de korkudan önünden açılmasını fırsat bilerek 30 metre top sürdü ve ortaladı. sahadaki en uzun iki adam olan van gobbel'in ortasını adrian knup göğsüyle yumuşattı ve kalecinin üstüne doğru salak bir vuruş yaptı. fakat moldovalı kaleci üzerine gelen topa planjon yapmak isteyince top kendisine çarpıp içeri girdi. hayır yerinde dursa kurtaracak, ama neyse iyi ki durmamış yerinde. 1-0 kazandık.

    maçtan sonra kendisine "golde kalecinin hatası var mıydı" diye sorulan hayrettin, "öyle düşünmemek lazım abi, pozisyonu yaşamayan bilemez" şeklinde cevap vermişti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın