resim
Taylan Antalyalı
Takım:Samsunspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 8
    "yetenekli futbolcu, fiziğini de biraz geliştirirse ilerleyen yıllarda türk futbolu'na damga vuran isimlerden birisi olur.* **
    bank asya 1.lig hakkında ahkam kesip bu çocuğu henüz izlemediysen birazcık utanacaksın arkadaş. daha bu hafta samsunspor'a karşı ilk onbirde forma giydi. lakin adamın handikapı büyük, partneri irfan başaran. buna rağmen topu ayapına aldığında "ben futbolcuyum" diye bas bas bağırıyor bu arkadaş.
    box to box oynamaya çalışıyor ama adam 95'li daha. bir de futboldan anlayan sözlük yazarı(!) dostlarımızı kırmadan "fiziğini de geliştirirse!" dedik, yoksa fiziği yaşına emsallerine, hatta salih uçan'a göre (hep onunla kıyaslanacak) oldukça iyi. ama "fizik gücü" diye bir kavram var ki taylan'ın daha çok ekmek yemesi lazım bu sahada. kondisyon eksik bir kere. 60 dakika oynayabiliyor. ondan sonra çöküşte. bir defa bank asya 1.lig ortamında evvela 90 dakikalık bir kondisyon'a sahip olacak ki süper lig'de 50-60 dakika'yı çıkarabilsin. bunun ötesinde.. evet; kendi yargımı söyleyeyim ki salih uçan'dan birebirde adam geçme dışında her konuda iyi bu çocuk. salih gibi kafası önde top sürmüyor. selçuk inanımız gibi topu ayağına alır almaz baykuş gibi 360 derece sahayı tarıyor ve bunu çok kısa sürede yapıyor. pas konusunda riski sevmiyor, garanti pas, doğru pas. ancak oyunu ters yöne çevirmede ve ara pası atmada da gerçekten gelecekte bir selçuk inan olacağı izlenimini hemen sağlıyor.

    medya'ya bakarsanız önümüzdeki sezon galatasaray'da imiş bu kıvırcık da (bu mevkiin adamları kıvırcık olunca iyi oluyor anlaşılan). ancak şu hali ile 18 kişilik kadroda yer alabileceğini düşünmek büyük bir iyimserlik olur. evet, yetenekli, fiziği iyi ama henüz bir melo'nun yanında oyunu bütünleyebilecek kapasitede, fizik gücünde, orta sahayı çift yönlü sürükleyebilecek kondisyonda değil. eğer alınırsa a2 ligi'ne gider. açıkçası şu formatta a2 ligi'nin bu çocuğa bir şey kazandırabileceğini zannetmiyorum. en iyisi transferini gerçekleştirip kendisini bucaspor'a geri kiralamak olmalı. hatta mümkünse a2 ve u18 takımlarından gelecek vaadeden bir kaç futbolcuyu da bucaspor'a gönderip (hatta, 94-95 doğumlu yetenekli yerli ve yabancı yeni transferler için uygun bir pilot takım olabilir buca) önümüzdeki yılların galatasaray'ı için peşin bir yatırım yapmak en iyi yol gibi gözüküyor.
    bucaspor bu hafta sonu bolu'ya geliyor. şansa bakın ki hafta sonu bolu da olacağım. muğlalı genç taylan antalyalı'yı bir de staddan seyretme imkanı bulacağız. içimde öyle bir his var ki; bu çocuk bir kaç sene içerisinde sözlüğe çok şey yazdıracak hakkında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın