resim
Alper Potuk
Takım:Gostivar
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 555
    türkiye'deki futbolda bir kural vardır. yerli havuzu dar ve yabancı sınırı katı olduğu için ortada bulunan iyi oyuncuyu almanız gerekir. bu takımınızın iyi olması kadar, rakip takıların da güçlenmesini engellemek açısından çok önemlidir. örneğin tuncay şanlı ilk parladığı dönemde fenerbahçe onu hemen kapmıştı. çok dengesiz bir oyuncu olmasına rağmen, tuncay uzun bir süre ligde fark yaratan yerli oyuncu oldu ve onun olduğu dönem fenerbahçe'nin 2000 sonrasında en başarılı olduğu dönem olarak öne çıktı. ya da mehmet demirkol'un tespitine katılmamak mümkün değil. fenerbahçe yerli rotasyonunda emre belözoğlu'nu orta göbekte kullanarak bir adım öne çıkıyordu ve uzun yıllar, 1-2 istisna hariç, ligi hep ilk 2 takım içinde bitirebildiler. ama demirkol'un da dediği gibi, selçuk inan transferi sırf galatasaray'a seviye atlatmadı, aynı zamanda türk futbolundaki dengelerin komple değişmesine sebep oldu. tabi melo'nun katkısı, ujfa'nın liderliği, drogba'nın futbol üstü getirisi de bunda etkendir ama farkı yaratan şüphesiz selçuk inan'dır.

    fenerbahçe işte bu sebeple bu sene hem mehmet topal'ı aldı, hem de emre'yi sezon ortasında geri çağırdı, çünkü yerli rotasyonunda galatasaray'ın çok gerisine düşmüşlerdi.

    şimdi önümüzdeki seneye/senelere bakacak olursak, fark yaratacak yerli oyuncu pazarında beş isim ön planda; 1. mesut özil(u: yerli statüsünde olduğunu varsayıyorum, ama kesin bilgisi olan varsa lütfen düzeltsin) 2. gökhan inler, 3. arda turan, 4. nuri şahin ve 5. alper potuk. şu aşamada mesut'un gelme ihtimali neredeyse sıfır denebilir. gökhan, arda ve nuri transferlerinin gerçekleşme ihtimali olduğu gibi, bu isimlerden birinin en azından bu sene türkiye'ye gelme olasılığı da çok düşük. geriye alper kalıyor. bu beş isim içinde en genci olarak diğer isimlerle aynı seviyede olmasa da potansiyeli ve gösterdiği gelişimiyle onları zorlayan bir yapısı var.

    bu sebeple alper'in alınması bizim gelişimimiz kadar, rakiplerin gelişememesi açısından da oldukça önemli. bununla beraber, zaten mevcut havuzda yetenekli, potansiyeli yüksek ve şimdiden ön plana çıkmış; salih uçan, oğuzhan özyakup, onur kıvrak, necip uysal gibi isimlerin rakiplere dağıldığı ve elimizde bu konuda seviyede sadece semih kaya olduğunu varsayarsak, alper transferinin önemi daha da artıyor.

    alper transferinin ne kadar önemli olduğunu yeterince söyledim, tekrar etmeye gerek yok. ama son söz olarak eklemek gerekir ki; alper türkiye içinde rakiplerle mevcut farkı koruyacak kadar yetenekli bir oyuncudur. ama bu farkı iyice açmak, içerideki rakiplerimize karşı iyice ulaşılmaz olmak ve de bununla beraber dışarıda da en az bu seneki * kadar başarılı olmak istiyorsak, yapmamız gereken yavaş yavaş listedeki diğer dörde de göz dikmeye başlamaktır. aksi takdirde en başta fenerbahçe olmak üzere içerideki rakipler bu isimlerden birini alırsa, aramızdaki fark bir anda da kapanabilir.

    yani alper potuk transferini özetleyecek olursak; yetmez ama evet...
App Store'dan indirin Google Play'den alın