• 14072
    "almanya doğumluyum. 7 yaşında offenbach kickers takımına geçtim. kale hariç bütün mevkilerde oynadım. alman milli takımlarından teklif gelmesine karşın türkiye'yi seçtim. 2009'da ailem izmir'e dönme kararı alınca ben de türkiye'ye gelme kararı aldım. gaziantepspor'a transfer oldum. 18 yaşındaydım. coucerio gençlere önem veriyordu. beni oynattı. 3 ekim 2009'da ilk kez trabzonspor'a karşı oynadım. daha sonra da görev aldım. bir sonraki sezon tolunay kafkas'ın gelmesiyle beraber a2 takımına gönderildim. sadece 2 kez kupada oynatıldım. sonraki sezon şans bile bulamadım. atletico madrid serbest olduğum bir dönemde bana teklifte bulundu. her şey benim için yeniden başladı. şu an a2 takımı oyuncusuyum, ama sürekli olarak a takımla idmanlara çıkıyorum."

    "falcao tartışmasız çok önemli bir golcü. tabii bana büyük tecrübe kazandırıyor. o'nun gibi birisini antrenmanlarda tutmak kolay değil. koca sezonda iki kez değil, her gün antrenmanda karşımda o var. gelişimime katkısı oluyor"

    "ilk hedefim a takıma yükselmek, oynamak. atletico madrid'in a takımıyla antrenmanla çıkmak müthiş. 7 aydır buradayım. ispanyol futbol kültürünü almak önemli. savunma da dahil olmak üzere çok pas yapıyorlar. bütün defans oyuncuları teknik. oyun anlayışı ve taktik bakımdan bana bunun getirisi olacak. real madrid'te forma giyen sergio ramos örnek aldığım savunma oyuncusu. belki sevilla'da oynarken iyi bir kanat oyuncusuydu. ama bana göre stoper olarak çok daha verimli. alman disiplininden sonra, ispanya'da aldığım tekniğe ve taktiğe dayalı eğitim benim için önemli bir fırsat. bunun faydalarını göreceğimi umuyorum. türkiye de öyle ya da böyle benim için bir tecrübe oldu. belki coucerio kalsa çok daha farklı olabilirdi."

    "arda ağabeyin performansı ve her ne kadar alman milli takımı'nda oynasa da mesut özil'in kalitesi türk oyuncularına bakış açısını değiştirdi. mesela burak yılmaz'ı, atletico madrid'te çok iyi biliyorlar. şampiyonlar ligi'nde galatasaray'ın maçları çok ilgi gördü. türk takımlarının avrupa maçlarını takip ediyorlar"

    "arda ağabey çok seviliyor. futbolu dışında karakteri ile takımın önemli bir parçası. liderlerinden biri. iyi de performans sergiliyor. hocamız simeone de bunu her fırsatta dile getiriyor. arda ağabey beni ilk günden sahiplendi. yalnız bırakmadı. ne kadar teşekkür etsem de hakkını ödeyemem. küçük bir kardeşine nasılsa bana da öyle. aramızda çok iyi bağ var. çok daha iyi yerlere gelecek inşallah. kalitesi ve karakteriyle bunu hissettiriyor zaten"

    cenk güvenç
App Store'dan indirin Google Play'den alın