resim
Kazım Ersun Yanal
Görev:Teknik Direktör
Takım:Amed SK
Yaş:62
Uyruk:Türkiye
  • 140
    futbola matematiği ve bilgisayar verilerini çok fazla karıştıran hocalardan. dünya futbol modasını yakından takip eder, idealist ve organizasyon adamıdır sözde.
    aykut*'un söylediği "türkiye'de antrenör takımı yok" zımbırtısına inanlardan aynı zamanda. yaşadığı toprakların coğrafi, sosyolojik,psikolojik ve insani özelliklerini çok önemsemez önemli olan profesyonelliktir çünkü. futbol mantığının önüne hiç bir şey geçemez, siyasi görüş dışında!
    kariyerinde hiç bir şeyle ilgilenmemiştir topçunun koşu mesafesi ile ilgilendiği kadar. mourinho ve klopp hayranıdır büyük ihtimal.
    tüm bu özelliklerinden yola çıkarsak çok kötü durmuyor aslında. modern bir hocada olması gereken her şey var gibi.

    şimdi hocanın oynatmaya futbola bakalım biraz. mourinho ve klopp hayranı dedik ya sistemide aynı onlar gibi zaten. savunmada 4-5-1 hücüma çıkarken 4-3-3 e dönen zor bir sistem üst düzey kondisyon, fundemental ve dayanıklılık, çabukluk, hızlı düşünme gerektirir. neyse çok çalışılırsa olabilir diyelim ve hocanın forvet tercihlerine bir bakalım.

    sayın yanal'ın 1. tercihi tabiki bizimde canımız ciğerimiz necati ateş. türkiye şartlarında hocanın sistemine uyar, belkide en uygunu. peki ya necati'nin yedeği...?
    atdhe nuhiu eee ne oldu hocam bütün sistem çöktü. tekrar edeyim necati'nin yedeği atdhe nuhiu.
    oynatmaya çalıştığın sistem kontra atak, hız ve çabukluğa dayalı ama senin yedek forvetin tüm sahayı topsuz 18 saniyede koşuyor sayın hocam nerede kaldı bizim sistem nerede antrenör takımı? iddaaya girerim eses bandosunda aletiyle beraber nuhiu'dan daha çabuk rakip sahaya geçeçek müzisyenler vardır.

    son olarak şu antrenör takımı meselesine çok kafaya taktım bir kaç örnek vereyim;

    1)fatih terim'in - 1996-200 galatasaray'ı

    2)lucescu'un - 2001-2002 galatasaray'ı

    3)mustafa denizli'nin - 2000-2001 fener'i

    4)eric gerets'in - 2005-2006 galatasara'ı*

    5)ertuğrul sağlam'ın - bursaspor'u

    6) şenol güneş'in - 2010-2011 trabzonspor'u

    alet*
App Store'dan indirin Google Play'den alın